Schuiven geplaatst in spuisluis Reevesluis

Schuiven geplaatst in spuisluis Reevesluis

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Spuisluis gaat naar verwachting in oktober testfase in

De volgende grote stap is gezet in de bouw van de spuisluis als onderdeel van de Reevesluis in het Drontermeer. Vier stappen in feite met elk een gewicht van vijftien ton. De schuiven zijn in de spuisluis gehesen. Daarmee kan straks de waterstand geregeld worden. Als in het najaar de testfase start, wordt zorgvuldig getest of de spuisluis veilig is en werkt zoals het moet werken.

Transport
De vier schuiven zijn in Krimpen aan de IJssel gefabriceerd. Twee dagen geleden zijn ze op een vrachtwagen naar Hebo Maritiemservice in Zwartsluis getransporteerd. Hebo is gespecialiseerd in bijzonder vervoer over water en was eerder in Kampen betrokken bij de lichting van de IJsselkogge.
In Zwartsluis zijn de schuiven op een ponton gehesen. Vervolgens zijn ze gisteren met een duwboot over water naar het Drontermeer vervoerd. Daar werd vanochtend eerst de kraan in positie gebracht waarna de schuiven één voor één in de spuisluis werden gehesen.

Waterstand
De schuiven worden straks bediend om de waterstand nauwkeurig te regelen op het Drontermeer en het Vossemeer, afhankelijk van weer en verwachte waterstand. Het water wordt vastgehouden met het dicht zetten van de schuiven en naar gewenste hoeveelheid doorgelaten bij het meer of minder openen van de schuiven.
In februari 2018 sloeg minister Van Nieuwenhuizen de eerste paal van de Reevesluis en enkele maanden later was de eerste bouwfase van de Reevesluis gereed. Daarna volgde de schutsluis en spuisluis waarvan Kamper Nieuws de eerste scheepsdoorvaart vastlegde (zie onder de foto die na aanklikken uitvergroot).

Eén van de schuiven wordt in de spuisluis gehesen.

Zie ook:
Schutssluis gereed – bouw spuisluis gestart (video)
Eerste fase Reevesluis gereed – bouw vervolgt
Minister slaat eerste paal Reevesluis (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x