Schutten in Reevesluis per heden mogelijk (video)

Schutten in Reevesluis per heden mogelijk (video)

Nieuws 0 Comment

Tijdvensters voor passage opgeheven met reguliere bediening

Met een half jaar vertraging is het vanaf deze week mogelijk om te schutten bij het Reevesluiscomplex in het Drontermeer bij Kampen. Scheepvaart kon vanaf oktober de schutsluis passeren maar na zich ruim van tevoren aangemeld te hebben. De Reevesluis wordt nu op reguliere wijze bediend en het beheer is overgedragen aan Rijkswaterstaat. Aan de spuisluis van het complex wordt nog volop gewerkt.

Doorvaart
Eind oktober vorig jaar passeerden de eerste schepen de schutkolk van de Reevesluis. Zij dienden zich vier uur van te voren aan te melden en dan konden ze vier maal daags een tijdvenster van een half uur krijgen om te passeren. Beide sluisdeuren stonden hierbij open. Kamper Nieuws legde het eerste passerende schip vast op beeld.
Evert Aukema, technisch manager bij Rijkswaterstaat, licht alles toe in onderstaande videoreportage. Vanaf maandag tien augustus wordt de schutsluis op een reguliere manier bediend om niveauverschil tussen Drontermeer en Vossemeer te overbruggen. Aanvankelijk zou dit per één april mogelijk zijn.

De schutsluis van het Reevesluiscomplex in het Drontermeer bij Kampen.

Overdracht
Aannemer Isala Delta en het projectteam hebben het beheer van de schutsluis overgedragen aan Rijkswaterstaat. Zodra het Reevesluiscomplex geheel gereed is, wordt deze volledig in beheer genomen door Rijkswaterstaat. De eerste weken (tot 24 augustus) is de schutsluis nog in proefbedrijf. Dat betekent dat onvoorziene technische problemen snel opgemerkt en verholpen worden.
Aan de spuisluis van het Reevesluiscomplex, ten oosten van de schutsluis, wordt nog volop gewerkt. Daarna wordt ook nog een vispassage aangelegd. Naar het verwachting is in het voorjaar van 2022 het gehele Reevesluiscomplex geheel gereed.


In deze videoreportage uit oktober 2019 licht Evert Aukema (Rijkswaterstaat) het project toe.

Zie ook:
Schuiven geplaatst in spuisluis Reevesluis
Schutssluis gereed – bouw spuisluis gestart (video)
Eerste fase Reevesluis gereed – bouw vervolgt
Minister slaat eerste paal Reevesluis (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x