Bruisende presentatie nieuw theaterseizoen

Bruisende presentatie nieuw theaterseizoen

Kunst, Nieuws 0 Comment

Stadsgehoorzaal trekt Broederkerk erbij voor previews

Het huidige theaterseizoen loopt in juli ten einde. De invulling van het nieuwe seizoen 2019-2020 werd gisteravond bekend gemaakt. In alle hoeken en gaten van het Kamper theater klonk muziek en kwamen de spotlights je tegemoet. Tot bij de buren want in de Lemkerzaal (bovenin de belendende Broederkerk) kon men ook proeven aan voorstellingen. Het nieuwe theaterseizoen heeft weer heel wat in petto.

Grote belangstelling
Bij de Stadsgehoorzaal wordt al maanden achter de schermen gewerkt aan de programmering van het nieuwe seizoen dat op 3 oktober start met cabaret van Patrick Nederkoorn. Iedereen was gisteravond welkom en dat was in aanvang te merken. De stoep werd te klein voor het aantal fietsen.
Veel mensen kwamen enkel het nieuwe programmaboekje halen maar lang niet iedereen keerde meteen huiswaarts. De blijvers konden verspreid door het theater proeven aan diverse voorstellingen, die op de rol staan, en van smakelijke hapjes. De drank was voor eigen rekening.
De Stadsgehoorzaal werkt samen met de Broederkerk en wijkt soms voor voorstellingen uit naar de voormalige kloosterkerk. Zo werd daar nu gebruik gemaakt van de Lemkerzaal, de vroegere kloosterkapel. Door een verborgen steegje liep men binnendoor en vanuit de Lemkerzaal kijk je uit op het atriumdak van het Ikonenmuseum. Zo smolten Stadsgehoorzaal, Broederkerk en Ikonenmuseum weer samen tot het kloostercomplex van weleer.

Vier dames uit vier landen van het Libero Strijkorkest gaven een voorproefje in de Lemkerzaal.

Diverse voorproefjes
Middels routes met kleur en passende gids, werden de bezoekers voorproefjes getoond verspreid over Grote Zaal (Swingin’ in New Orleans – foto bovenaan), Vestzaktheater (List, Shaffy & Piaf – zie Facebook), foyer (Shrek the Musical – zie Twitter) en Lemkerzaal. In de passende ambiance van de Lemkerzaal trad een vierkoppige delegatie op van het internationale vijftienkoppige Libero Strijkorkest met in het slotnummer ieder hun eigen partituur.
Gertruud Groen (marketing) vertelde dat Esmee en Laurence (secretariaat) knap het rooster hadden opgezet van twee optredens op vier plaatsen in acht groepen. Vorig jaar was de seizoenspresentatie zuinigjes opgezet en veel mensen hadden toen de previews gemist. ”Daarom,” vertelt Groen, ”pakken we dit jaar weer flink uit.” Er zijn zo’n 500 boekjes opgehaald. Andere abonnementhouders krijgen het opgestuurd en hebben deze maand nog het privilege van de voorverkoop. Op zaterdag 1 juni start de losse kaartverkoop.
De dinsdagavond blijkt een mooie avond te zijn, geeft Groen aan, waarop veel artiesten beschikbaar zijn. Jelle Wouda (directeur) is om een andere reden blij met deze avond. Met een knipoog geeft hij aan de UEFA gevraagd te hebben om Ajax de volgende avond te laten spelen voor de Champions League. Dat had de trouwe bezoekers waarschijnlijk niet weerhouden. Die namen, in de drukke en bruisende ambiance, meteen pen en bestelformulier ter hand.

Het vaste ritueel: Meteen het programmaboekje openslaan en het bestelformulier invullen.

Zie ook:
Première Stadsgehoorzaal: Pakje Kunst in Overijssel
’Emma wil leven’ op toneel gezet door Lisse Knaapen (video)
Kamper musicalproductie sleept Awards in de wacht (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top