Singer-songwriters van Quintus in ’t Ukien

Singer-songwriters van Quintus in ’t Ukien

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Sfeervolle afsluiting van het seizoen met Quintus Unplugged

 

Het schooljaar loopt ten einde en zo ook voor de muziekschool in Kampen. Quintus, centrum voor kunsteducatie, sloot het seizoen voor haar muziekleerlingen af met een voorspeelavond in het café van jongerencentrum ’t Ukien. Ook enkele andere muzikanten van de popafdeling traden op. De opzet van een singer-songwriteravond was bewust gekozen om een kleinschalige, intieme sfeer te creëren.

Binnen het in de Kamper samenleving gewortelde kunstcentrum speelt muziekeducatie een belangrijke rol. Optredens horen daarbij en de grote bands hebben de afgelopen tijd gestaan op podia gestaan van bijvoorbeeld het Full Colour Festival. Yko Hoekstra, zelf een zeer actieve docent bij Quintus, had nu een avond georganiseerd waarin kleine groepen en solisten zich konden laten horen.

Ryan van der Winden achter een keyboard.

Gevorderd talent
Na een aftrap door de Quintusband Emiel nam Charlotte Fix (foto onderaan, 14 jaar) achter het keyboard plaats en zong broos maar toch stevig vier bekende nummers waarbij ze zichzelf begeleidde op de toetsen. Ze volgt zowel zang- als pianoles evenals Ryan van der Winden (foto hierboven, 13 jaar) die al sinds zijn zesde jaar speelt. De afgelopen drie jaar heeft dat stil gelegen maar dat was hem niet aan te horen. Naast nog enkele jongeren speelde ook Henk Jans met band, die verbonden zijn aan Quintus. Het Kamper publiek had vorig jaar al kennis kunnen maken met Henk Jans Enzovoorts tijdens een campagne in de Stadskazerne gevolgd door een presentatie bij Blue Music (zie onderaan). Jans zong enkele eigen nummers waaronder ’Kamper kneuterigheid’. Juist vanavond opende even verderop burgemeester Koelewijn de raadsvergadering met een gedicht van Jans uit zijn in februari gepresenteerd boek (zie onderaan).

Henk Jans Enzovoorts

Einduitvoering
Alvorens de vakantie echt begint (officieel op 22 juli) volgt nog een Einduitvoering in IJsselmuiden. Woensdag 12 juli van 19u00 tot 20u30 laten muziekleerlingen van Quintus van zich horen in De Hoeksteen aan de Plevier in IJsselmuiden. De kerkzaal is net wat minder knus dan het café maar de goede akoestiek van De hoeksteen maakt alles goed. Vanavond was in ’t Ukien te horen en te zien dat Kampen veel muzikaal talent huisvest en diverse aanstormende singer-songwriters.

Charlotte Fix speelt en zingt.

Zie ook:
Muzikale boekpresentatie Henk Jans Enzovoorts
Muziekafdeling Kunstcentrum Quintus

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x