Sinterklaas ontvangt vandaag nog kinderen in Stadskazerne

Sinterklaas ontvangt vandaag nog kinderen in Stadskazerne

Nieuws 0 Comment

Veel activiteiten in Sinterklaashuis en bij Sinterklaasfestival


In de hal van de Stadskazerne was het nog niet vaak zo druk als vorige week zaterdag en afgelopen woensdag. Sinterklaas heeft er zijn intrek genomen en heet vanmiddag tot half vijf nog alle kinderen welkom in het Sinterklaashuis. Op het plein en langs de IJssel wordt het Sinterklaasfestival gehouden waarmee het binnen en buiten één en al gezelligheid wordt.

De centrale hal van de Stadskazerne is omgetoverd in het Sinterklaashuis.

Sinterklaashuis
Na zijn aankomst (zie onderaan) heeft Sinterklaas zijn intrek genomen in de Stadskazerne. Voorgaande twee jaren was het Sinterklaashuis gesitueerd in de expositieruimte tegenover het Stadsarchief maar die ruimte is dit jaar in gebruik. Het bed, de schrijftafel en de stoel van Sinterklaas staan nu in de centrale hal. Samen met de vele bezoekers, jong en oud, geeft dat een volle bak maar ook een gezellige levendigheid. Achter de lift is een knutseltafel waar kinderen druk bezig zijn met mooie kleurplaten voor de Sint. Die is veel op pad maar komt zeker ook even langs.Onderwijl kunnen kinderen als Zwarte Pietjes hun Pietendiploma halen.

Rayan toont trots het Pietendiploma dat hij heeft gehaald bij het Sinterklaashuis.

Sinterklaasfestival
In samenwerking met de Ondernemersvereniging Kampen zijn er op het plein en de parkeerplaats voor de Stadskazerne diverse activiteiten georganiseerd. Er is een skelterbaan aangelegd en diverse andere speelgelegenheid. Ook is het mogelijk om een stukje mee te varen met de stoomboot van Sinterklaas.
Het Sinterklaashuis en -festivsal krijgen steeds meer bekendheid. Debby Klooster, één van de drijvende krachten achter het gebeuren, is opgetogen dat zich elk jaar nog nieuwe sponsoren aanmelden. Ook de organisaties in de Stadskazerne doen steeds meer mee zoals bijvoorbeeld café Paatje, dat zelf op de eerste verdieping zit.

Organisatie
Het particuliere initiatief van Debby Klooster en Klasina van Egmond wordt ondersteund door Smallstep en tal van vrijwilligers. Klooster schat dat er afgelopen woensdag misschien wel 4000 mensen korter of langer zijn binnengewipt. Door het intensieve karakter van de organisatie is besloten om het Sinterklaashuis dit jaar maar drie dagen open te stellen. Na de eerste weken dat Sinterklaas nu in Kampen is, gaat hij de stad in. Daarom is Sinterklaas na vandaag niet meer in het Sinterklaashuis te vinden. Ongetwijfeld zal hij tot zijn verjaardag op zes december nog her en der in Kampen opduiken. De Pieten blijven druk op de daken.

Sinterklaas wordt steevast vergezeld door de Hoofdpiet met het grote boek.

Zie ook:
Sint Nicolaas gearriveerd aan IJsselkade met groot gevolg Pieten
Sinterklaashuis

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x