Sinterklaas vereert winkels op Haatland met bezoek

Sinterklaas vereert winkels op Haatland met bezoek

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Diertotaal, Karwei en Vloerloods legden de loper uit

Na aankomst in Kampen en de Hanzewijk had Sinterklaas een drukke agenda. Donderdag vertrekt hij weer met stille trom naar Spanje maar niet na veel kinderen blij gemaakt te hebben met kadootjes. Drie winkels tussen de Gildestraat en de Ambachtstraat bouwden afgelopen zaterdag een klein feestje. Samen met zijn Pieten kwam Sinterklaas op bezoek!

Karwei en Vloerloods
Officieel is Vloerloods gelegen aan de Gildestraat, evenals Diertotaal, maar ze zijn bereikbaar via de Ambachtstraat waaraan ook het parkeerterrein en de Karwei liggen. Sinterklaas had de weg dankzij Routepiet feilloos gevonden en kwam samen met zijn Fanfarepieten het winkelend publiek verrassen. Enkele Nederlandse pietjes stonden hem al op te wachten, naast een kraampje van Blommetje 038. Dat team doet volgend jaar mee aan Alpe d’Huzes en een medewerkster van Karwei loopt daarin ook mee. Ze zamelde sponsorgelden in om met Alpe d’Huzes meer onderzoek mogelijk te maken naar kanker..
Voor de kinderen sponsorde Vloerloods de pannenkoeken die ter plaatse op een houtkachel werden gebakken terwijl Discopiet Sinterklaasnummers draaide. Vloerloods zit sinds twee jaar in de hoek van de Gildestraat en de Haatlanderdijk. In een langgerekte loods kan ze haar hele assortiment aan vloeren tonen, die ze op verzoek ook komt leggen. Sint keek zijn ogen uit.
Kluspiet keek bij Karwei zijn ogen uit en kreeg ter plekke een trolly om spullen op te vervoeren. Na de eerste haakse bocht was er al een reparatie nodig maar bij de bouwmarkt, die zes jaar geleden vanuit de Ertsstraat verhuisde, was hij daarvoor aan het goede adres (zie Twitter).

Bij zijn bezoek aan Diertotaal, Karwei en Vloerenloods had Sinterklaas zijn Fanfarepieten meegenomen.

Diertotaal
Nog geen half jaar geleden was Boer & Zn. Diervoeders verhuisd van de Constructieweg naar de Gildestraat (zie onderaan) en treedt nu naar buiten onder de naam Diertotaal. Sinterklaas was benieuwd naar de nieuwe winkel die flink verruimd is. Twintig juli is het nieuwe pand geopend waarbij het winkeloppervlak toegenomen is tot 2000m3. Volgens Jan-Rein Boer is het assortiment met 2500 artikelen naar 13.000 artikelen gestegen. Oude klanten zijn de winkel trouw gebleven en weten het ook te vinden aan de andere kant van Haatland. Boer ziet een toename van nieuwe klanten, deels uit de regio zoals de bedoeling is. De mede-eigenaar hoopt de zaak in dier- en veevoeders en aanverwante artikelen van lokaal naar regionaal niveau te tillen.
Afgelopen zaterdag kregen Diertotaal er zelfs een internationale klant bij. Sinterklaas keek nieuwsgierig rond en nam een zak wortels mee voor Amerigo. Zijn verdere boodschappen behoren tot het Geheim van de Sint maar ongetwijfeld zal daar de komende dagen meer duidelijkheid over ontstaan. Na zijn bezoek aan de drie ondernemingen op Haatland trok Sint snel weer verder.

Sinterklaas bezocht de nieuwe vestiging van Diertotaal op Haatland.

Zie ook:
Sinterklaas veilig gearriveerd in Kampen en Hanzewijk (video)
Diertotaal Firma Boer verhuisd naar Ambachtstraat (juli 2018)
Boer & Zn Diervoeders verhuist naar nieuwbouw centraal op Haatland (dec. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x