Boeven proberen kleurplaten voor Sinterklaas te stelen

Boeven proberen kleurplaten voor Sinterklaas te stelen

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Muzikale en spannende Sinterklaasshow wederom groot succes

In zalencentrum De Leuke Hanzestad hebben boeven geprobeerd kleurplaten te stelen van kinderen om die zelf aan Sinterklaas te geven. De kinderen hadden het in de gaten en probeerden Regelpiet te waarschuwen. Dit alles gebeurde in een wervelende show met het Pietenduo dat met de kinderen de bekende liedjes zong maar ook enkele eigen nummers.

Kleurplaten
Voordat de kinderen naar de show kwamen, hadden ze een kleurplaat ingekleurd voor de wedstrijd van Sinterklaas Kampen. Aanstaande zaterdag worden de prijzen in de bibliotheek uitgereikt, ook voor de woordzoeker op de Rustpunten (zie onderaan). De show in De Leuke Hanzestad begon met Pieten op het podium en in de zaal. Toen die gingen kijken of alles klaar was om Sinterklaas te ontvangen, kwamen er boeven het podium op die de kleurplaten wilden stelen. Ze wilden er zelf goede sier mee maken bij de Sint.
De kinderen in de zaal hadden het door en riepen naar het podium waar Sinterklaas inmiddels gearriveerd was. Die betrapte de boeven, schonk ze vergeving en uiteindelijk liep alles goed af. Tussendoor zongen Piet Tygo en Piet Kenzo met de kinderen over de linkerschoen van Sinterklaas, die zoek was, en of de Sint niet te laat naar hun huisje wilden komen.

Shows
In twee dagen tijd werden er maar liefst zes shows gegeven. Eén extra show toen er veel belangstelling bleek na de eerste aankondiging (zie onderaan) en één extra show voor gezinnen via Stichting Tutu. Dit idee ontstond spontaan omdat Debby Klooster daarbij betrokken is. Zij was verantwoordelijk voor de visagie bij de Sinterklaasshow en is één van de drijvende krachten achter de Rustpunten waar de Sint nog een paar keer komt deze week (zie onderaan). Stichting Tutu wil onvergetelijke herinneringen maken voor kinderen van wie de vader of moeder terminaal ziek is.
Daarvoor kwam burgemeester Sander de Rouwe bij de laatste, besloten show de families, die uit het hele land gekomen waren, een hart onder de riem te steken. Gezinsleed is hem niet onbekend door het verlies van één van zijn kinderen op jonge leeftijd. Op een grote banner in de gang stond de man uit Alphen aan de Rijn voor wie Stichting TuTu een vervulling van zijn droom was. De getatoeëerde (tutu’s) man is overleden aan uitgezaaide melanoomkanker maar zijn vrouw en kinderen zaten in de zaal.

Gideon Roelfsema (Piet Tygo) en Martin Dams (Piet Kenzo) tijdens de Sinterklaasshow in De Leuke Hanzestad.

Feest
Een andere show was speciaal gereserveerd voor Kampenaren die bij de Voedselbank komen. Zo werd de Sinterklaasshow een feest voor iedereen. De eigen nummers van Piet Tygo (Gideon Roelfsema) en Piet Kenzo (Martin Dams) zijn op Spotify te beluisteren. Stef Ekkel was door familieomstandigheden op het laatste moment verhinderd. Veel vrijwilligers en belangeloze medewerking van bedrijven maakten het een feest voor iedereen.
Harrie Bakker werd bij het officiële bezoek van de burgemeester door hem geprezen. De Rouwe ging toen met het hele team op de foto (zie Twitter). De twee boeven Guus en Nico werden gespeeld door respectievelijk Marcel Lissenburg en Richard Diender. Eén van de boeven probeerde voor Sinterklaas te spelen maar de kinderen doorzagen dit. De Kamper Sinterklaasshow was weer één groot en muzikaal feest.

Zie ook:
Sinterklaas te ontmoeten op meerdere rustpunten
Sinterklaas viert verjaardag weer met spetterende show (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x