Boeven smeden opnieuw snode plannen met de Sint

Boeven smeden opnieuw snode plannen met de Sint

Nieuws, Regionaal, Video 0 Comment

Spetterende Sinterklaasshow voor Stichting TuTu (video)

Vorig jaar probeerden boeven kleurplaten te stelen en dit jaar probeerden ze naar Spanje te komen voor tante Sientje. De kinderen leefden en zongen volop mee tijdens de show van Sinterklaas Kampen voor Stichting TuTu. De show wordt nog diverse keren opgevoerd bij De Leuke Hanzestad in de twee weekeinden voor de verjaardag van Sinterklaas op 6 december. Met oude en nieuwe hits van het Pietenduo Tygo en Coco wordt het één groot feest.

Familie
De boeven Guus en Nico blijken familie in Spanje te hebben wonen. Sterker nog, een tante van Guus blijkt een vriendin te zijn van Sinterklaas. Daarom gaan ze proberen om met Sinterklaas naar Spanje te gaan om tante Sientje te bezoeken en in het lekker warme Spanje te blijven. Voordat de show start, wordt dit in een professionele videoreportage vertelt. We krijgen een inkijkje te zien in de werkruimten van Sinterklaas, die voor een oude kaart van Kampen zit met een foto van de Kamper Kogge op zijn bureau.

Blijkbaar heeft Kampen een streepje voor bij de Sint en dat blijkt ook uit zijn jaarlijkse komst naar Kampen om met zijn Pieten een geweldige show te geven vol muziek, dans en natuurlijk veel snoepgoed. Twee weekeinden zetten De Leuke Hanzestad op z’n kop, te beginnen met een speciaal show voor Stichting TuTu, die afgelopen zondag plaats vond.

Burgemeester Sander de Rouwe leent zijn ambtsketting (kort!) uit.

Herinneringen
Vorig jaar werd ook gestart met een show voor de stichting die toen net een klein jaar officieel bestond. Toen kwam de burgemeester ’s middags nog even terug. Nu kwam hij speciaal naar de show en Phileine mocht zelfs even zijn ambtsketting om. Stichting TuTu omschrijft zichzelf als de schakel tussen alle bestaande initiatieven voor ongeneeslijk zieke ouders en hun kinderen. Ze wil hen laatste, tastbare herinneringen geven. Maar het ziekteverloop blijft veelal onvoorspelbaar.

Een gezin uit Nieuwleusen mocht en kon voor het tweede jaar bij de show zijn want de hersentumor bij de vader blijft na twee operaties vooralsnog onder controle. Een moeder uit Uithoorn is alleen met haar twee kinderen want haar man overleed in juli aan longkanker en een uitgezaaide hersentumor. Hij had ook ”tutu’s” (tatoeages) net als Evert Muis, die postuum zijn droom met de stichting verwezenlijkt zag.

Een familie met hun overleden vader.

Plezier
Ieder kind krijgt bij de droomkist een bon om een pop te laten maken die gelijkt op de overleden vader of moeder. Zo is Chantal Dekker uit Uithoorn toch niet alleen maar is Jorit er nog bij. Jorit gaat nog overal mee naartoe. De Uithoornse noemt het niet confronterend maar juist troostend en een blijk van herkenning.

Ondanks het onderliggende drama bij menige bezoekers, werd het een middag vol plezier voor de kinderen èn de grote mensen. Deze speciale show werd afgesloten met een hapje en een drankje. Ook kwam de Sint nog even terug voor een ‘meet & greet’. Sommige kinderen wilden met hem op de foto en van andere kinderen kreeg hij een ‘boks’. Dit herinnert aan de coronatijd toen Sint weinig kinderen konden bezoeken maar zij hem bij Rustpunten (zie onderaan). Die zijn er dit jaar niet meer maar met het bezoeken en beleven van de show blijft Sinterklaas een feest om nog lang van na te genieten.

De grote Sinterklaasshow voor Stichting TuTu.

Zie ook:

De grote hit van vorig jaar ”De linkerschoen van Sinterklaas’ ontbrak dit jaar niet bij de show.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x