Skatebaan in Stadspark weer open

Skatebaan in Stadspark weer open

Nieuws 0 Comment

Opening gevierd met contest en clinics

Midden in het Stadspark, tussen het oude zwembad en de kinderboerderij, is de skatebaan weer open gegaan. Na de abrupte sluiting vorig jaar, zijn in overleg met instanties enkele (zelf gemaakte) onderdelen verwijderd. Daarvoor zijn nieuwe onderdelen teruggekomen, die deels in de toekomst naar de kernen zullen gaan. Sowieso blijft het skatepark in ontwikkeling.

Evenement
Aan de heropening had de groep skaters, die zich georganiseerd hebben, een heel gebeuren gekoppeld. Nadat wethouder Jan Peter Van der Sluis zich op een skateboard had begeven als een toepasselijke openingshandeling, volgde er een wedstrijd en clinics. Hieraan deden veel kinderen mee, zoals het hoort met goede bescherming.
Drie van de zeven onderdelen zijn nieuw en andere zijn verbeterd. Om veiligheidsreden waren enkele onderdelen afgekeurd in oktober (zie onderaan). Dit gaf de nodige wrevel omdat een skatepark al lang in de pijplijn zit van de gemeente. Mede door de herinrichting van het Stadspark, liet die belofte maar op zich wachten. Dat laten we nu achter ons, gaf Van der Sluis aan met zijn zeer positieve openingswoord.

Er is volop beschermingsmateriaal voorhanden bij de opening van het skatepark.

Toekomst
Het skatepark gaat nog een keer verhuizen en de skaters zien graag de ruimte tussen zwembad en gemeentehuis, langs het fietspad, als permanente locatie. Daar kan nog minder overlast ontstaan en ligt het minder verscholen. De kink quarter mag over een jaar naar ’s-Heerenbroek en de curved bank naar IJsselmuiden. Ook daar zijn bescheiden skateparken.
Met zeven onderdelen is ook het skatepark in het Stadspark relatief bescheiden maar de oppervlakte is heerlijk ruim, aldus de skaters. Daar werd bij de opening volop gebruik van gemaakt. Zelfs het zonnetje liet zich voorzichtig zien. Boven menige springende skater.

Zie ook:
Skatebaan per direct gesloten (okt. 2019)
Skaters slachtoffer van regelfetisjisme (opinie)

De half pipe wordt meteen gebruikt.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x