Skaters geven demonstratie en uitleg (video)

Skaters geven demonstratie en uitleg (video)

Achtergrond, Nieuws, Video 0 Comment

Nieuwe skatebaan in Stadspark biedt plezier en sportiviteit

Met het mooie weer en de opgelegde ’vrije tijd’ komt menig skater naar het Stadspark om zijn en haar conditie en kunsten op peil te houden. De coronacrisis legt beperkingen op die de skaters in acht nemen. Voor de camera van Kamper Nieuws vertelt Jesse Weers over de nieuwe onderdelen en mogelijkheden terwijl Bram Karels het een en ander demonstreert – in vliegende vaart.

Vorige maand werd het skatepark in het Stadspark heropend nadat er onderdelen waren vervangen (zie onderaan). Binnen de gemeente Kampen is het de grootste skatebaan en tegelijkertijd worden de kleinere banen in IJsselmuiden en ’s-Heerenbroek in het achterhoofd gehouden. Als voorman van de skaters weet Jesse er alles over te vertellen, zoals ook over de namen, de opbouw en mogelijke trucs die de onderdelen bieden. Bram Karels toont enthousiast en geduldig divers kunst- en vliegwerk.

Stepjes als opstap naar een echt skateboard

Tijdens de demonstratie staan er enkele jonge kinderen te kijken. Zij beginnen met stepjes die een mooie opstap naar het echte skaten vormen. De één vertelt dat niet zo nodig te hoeven terwijl een ander hard aan het sparen is voor een echt skateboard. Naast het in acht nemen van de anderhalve meter, mogen er maximaal zes personen op de baan zijn. Anderen worden verzocht een ’streetspot’ op te zoeken. Het parkeerdek aan de Noordweg is vervallen als uitwijkhaven nu die weer gevuld is met auto’s. Straathoeken zijn er echter in overvloed.

Zie ook:
Skatebaan in Stadspark weer open (maart 2020)
Skatebaan per direct tijdelijk gesloten (okt. 2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x