Skaters slachtoffer van regelfetisjisme

Skaters slachtoffer van regelfetisjisme

Analyse, Nieuws, Prikje 0 Comment

Prikje ziet in parkeerdek alternatieve skatebaan

Even plotseling als het parkeerdek aan de Noordweg (deels) werd gesloten, zo onverwachts werd de skatebaan in het Groene Hart gesloten. Beide zaken zijn nog in onderzoek. Uit het inspectierapport van de skatebaan blijkt dat certificaten ontbreken en het niet voldoet aan NEN-EN-normen. Prikje ziet dezelfde oplossing als sommige skaters al eerder zagen en toepasten.

Bij inspectie van de skatebaan bleken er ”scherpe beton en -staaldelen aanwezig” evenals dat ”het betonoppervlak niet vlak en egaal is”. Aldus het inspectierapport dat officieel een adviesstatus heeft. Diverse elementen voldoen niet aan de norm NEN-EN 14974.
De zelfbouwtoestellen zijn niet gekeurd en dus niet voorzien van een certificaat. Inmiddels zijn er objecten verwijderd en anderen zijn afgeschermd met hekwerken.

In afwachting van de onderzoeksresultaten naar het lekkende water, is de onderste laag van het parkeerdek nog steeds ontruimd. Dat biedt volgens Prikje ruimte als alternatieve skatebaan! Sommige skaters hadden dat ook bedacht maar zijn toen een keer weggestuurd door de wijkagent.

Onverantwoorde skate-omgeving.

Ter verlichting van alle sores, hoopt Prikje dat men in het parkeerdek mag skaten. Voor skaters naderen de Olympische Spelen waarop voor het eerst skaten wordt erkend als sport. Daar lijkt Kampen geen boodschap aan te hebben. Overigens levert het trottoir rondom de skatebaan meer gevaar op voor de skaters dan menig skate-object, zelf gebouwd of niet.

Zie ook:
Skatebaan in Stadspark per direct tijdelijk gesloten
Hommeles met parkeerdek Noordweg houdt aan

Prikje ziet mogelijkheden voor skaters onderin het parkeerdek.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x