Laatste muzikale ontmoeting en stadsconcert in Bovenkerk

Laatste muzikale ontmoeting en stadsconcert in Bovenkerk

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Cantus Lux Aeterna en ingespeeld kwartet sluiten zomerconcertserie af

De vele regen afgelopen dagen geeft het einde van de zomer al aan. De concertserie in de Bovenkerk sluit daarop aan met de laatste uitvoeringen van deze zomer op zaterdag 29 augustus. ’s Middags zingt het koor Cantus Lux Aeterna en ’s avonds verzorgen Harm Hoeve, Johan Bredewout en Arjan & Edith Post het slotconcert van de zomerse orgelconcertserie ’Muzikale ontmoetingen’.

Stadsconcert
Deze zomer is de Bovenkerk de plaats waar de muziekliefhebber moet zijn. Afgelopen woensdag 26 augustus verzorgde Marco den Toom het laatste woensdagconcert en zaterdag 29 augustus vult de Bovenkerk zich deze zomer voor het laatst met musici en muziekliefhebbers – ’s middags om 15.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur.
De afsluiting van de serie ’Stadsconcerten op zaterdagmiddag’ wordt verzorgd door Cantus Lux Aeterna, negen gepassioneerde, professionele en semiprofessionele zangers met een grote liefde voor klassiek repertoire. Het gemengd vocaal ensemble Cantus Lux Aeterna is in 2019 opgericht in Harderwijk. CLA betekent zoveel als ”zingen over het eeuwig Licht” en dat geeft het motief van het koor aan.

Gemengd vocaal ensemble Cantus Lux Aeterna

Muzikale ontmoeting
Het laatste concert in de serie ’9 muzikale ontmoetingen’ wordt verzorgd door een kwartet dat goed op elkaar ingespeeld is. Harm Hoeve, Johan Bredewout en Arjan & Edith Post treden regelmatig gezamenlijk op. Ze zullen de avond gezamenlijk beginnen met een intrada. Daarna zullen Harm en Johan samen en solo optreden.
Harm zal de toccata van Jan Nieland ten gehore brengen. Johan zal zijn variaties over het lied ‘God save the Queen’ spelen. De avond wordt afgesloten met een medley van populaire melodieën, een arrangement dat is geschreven door Arjan Post.

Programma
Cantus Lux Aeterna heeft het Lux Aeterna van Elgar op het programma staan. Andere werken die zij zullen zingen zijn onder meer van Rutter, Glinka en Gjeilo. Het koororgel wordt bespeeld door Sander van den Houten.
Bij Harm Hoeve (orgel), Johan Bredewout (piano) en Arjan & Edith Post (trompet) staan werken op het programma van onder meer Telemann, Mozart, Beethoven en Cosma. De bekende Israëlmedley, gearrangeerd door Johan, kan op zo’n avond zeker niet ontbreken dus zal ook de revue passeren.
Het complete programma staat voor de liefhebber onderaan vermeld.

Harm Hoeve, Johan Bredewout en Arjan & Edith Post

Toegang
’s Middags is de toegang gratis maar een donatie is zeer welkom. De toegangsprijs voor het concert ’s avonds bedraagt €12,50 voor het bijwonen en €10,00 voor het via livestream volgen van het concert. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.
De RIVM-richtlijnen volgend mag u niet ziek zijn, hoesten of snotteren. Voor aanmelding en kaarten kunt u terecht op KlassiekeMuziek.nl/orgelserie-kampen. Kaarten zijn nog steeds te reserveren.

Zie ook:
Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (2020)
Bijzondere orgelconcerten in Bovenkerk (2018)

Programma 'Muzikale ontmoeting' op zaterdagavond 29 augustus 2020.
 1. Allen: Intrada
 2. Welkom
 3. Trompet en orgel: Concerto voor twee trompetten en orgel – G.Ph. Telemann
  a. Maestoso
  b. Allegro
  c. Grave
  d. Vivace
 4. Piano solo: uit Sonate Pathetique deel 2 – Ludwig van Beethoven
 5. Allen: Andante uit Pianoconcert nr. 21 – W.A. Mozart
 6. Orgelsolo: Alleluia – Wolfgang Amadeus Mozrt
 7. Allen: Liedbewerking over ”Er is een God die hoort” – arr. H. Hoeve
 8. pianosolo: Variaties over ”God save the Queen” – Johan Bredewout
 9. Allen: Liedbewerking over “Welk een vriend is onze Jezus”- arr. J. Bredewout
 10. Allen: Israelmedley – arr. J. Bredewout
 11. Orgelsolo : Toccata – Jan Nieland
 12. Allen: David Song – V. Cosma – arr. J. Bredewout
 13. Orgel en piano: 250 jaar na Beethoven – Beethovenfantasie
 14. Allen: Medley Populaire Melodieën – arr. Arjan Post

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x