Marco den Toom sluit woensdagconcertserie Bovenkerk af (video)

Marco den Toom sluit woensdagconcertserie Bovenkerk af (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Veelzijdig musicus verzorgt als eerdere jaren slotconcert op woensdag 26 augustus

Aan organist, componist en dirigent Marco den Toom is het dit jaar weer de eer om de orgelconcertserie in de Bovenkerk op de woensdagavond af te sluiten. In zijn jeugd was hij al geboeid door de veelzijdigheid van het orgel. Dat resulteerde in een debuut als organist op twaalfjarige leeftijd in het EO=programma ‘Jong Geleerd’. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een “heerlijke orgelavond”.

Veelzijdig
Marco den Toom (Hilversum, 1978) houdt zich in het dagelijks leven bezig met het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, TV, CD en DVD, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals.
Hij studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Zijn liefde voor het orgel uit zich in een missie om het orgel populairder te maken.

Programma
Marco den Toom zal het slotconcert in de Bovenkerk op woensdag 26 augustus aftrappen met ‘De Heer is God en niemand meer’ van Feike Asma. Als finale zal hij afsluiten met ‘Als ik Hem maar kenne’ van de Kamper organist Klaas Jan Mulder.
Verder speelt hij o.a. Sonate 3 van Camillo Schumann, Luna Tu van Romano Musumarra en de Toccata in G van Tibor Pikéthy. Een improvisatie zal deze avond ook niet ontbreken. In onderstaande video-opname, uit 2014 in de Bovenkerk, speelt de organist ’Ruwe stormen & Heer, wees mijn Gids’.
Het exacte programma voor dit jaar staat voor de liefhebber onderaan vermeld.

Organist, componist en dirigent Marco den Toom.

Toegang
De toegangsprijs voor het concert in de Bovenkerk bedraagt €12,50. Via livestream is het concert te volgen voor €10. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Aanmelden via deze website (klik aan) is verplicht en de RIVM-richtlijnen volgend mag u niet ziek zijn, hoesten of snotteren.
Organisten en andere musici hebben ongeduldig gewacht tot zij weer live mochten spelen voor publiek en na negen woensdagavonden sluit Marco den Toom deze concertserie af. Voor de musici was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorg(d)en graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Zie ook:
Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (video)
Bijzondere orgelconcerten in Bovenkerk (2018)

Programma Bovenkerkorgelconcert op woensdag 26 augustus 2020 door Marco den Toom.

 • ‘De Heer is God en niemand meer’ * Feike Asma (1912-1984)
 • ’Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ’, BWV 639
 • ’Herr Gott, nun schleuß den Himmel auf’, BWV 617
 • Sonate 3, opus 29 * Camillo Schumann (1872-1946)
 • Allegro ma non troppo
 • Un poco Adagio cantabile
 • Introduction und Fuge. Grave – Allegro moderato
 • Improvisatie * Marco den Toom (19778)
 • Luna tu * Romano Musumarra (1956)
  arr. Marco den Toom
 • Toccata in G * Tibor Pikéthy (1884-1972)
  Opus 101
 • Finale ’Als ik Hem maar kenne’ * Klaas Jan Mulder (1930-2008)
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x