Sluiting kerkgebouw Grafhorst opgeschort

Sluiting kerkgebouw Grafhorst opgeschort

Kerk, Nieuws 0 Comment

In afwachting van advies van Protestantse Kerk Nederland

 

De Nederlandse Hervormde Kerk in Grafhorst wordt vandaag nog niet definitief gesloten, zoals de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente IJsselmuiden-Grafhorst aanvankelijk wel had besloten. Op verzoek van enkele gemeenteleden heeft de kerkenraad de Protestantse Kerk Nederland om advies gevraagd en is het besluit opgeschort.

De Nederlands Hervormde Kerk te Grafhorst.

De AK had aan de leden van de kerkelijke gemeente IJsselmuiden-Grafhorst ruim een maand geleden aangekondigd dat het kerkgebouw buiten gebruik gesteld zou worden na zondag 22 mei. Eerder was uit een peiling gebleken dat niet aan de, door de AK vastgestelde, voorwaarden werd voldaan om het gebouw open te houden en te vergroten (zie onderaan). Er bleek geen meerderheid te bestaan daarvoor maar desondanks raakte het besluit wel veel mensen. Een spontaan ontstane groep van zes gemeenteleden bleef zoeken naar een oplossing en wist zich gesteund door zo’n tweehonderd andere gemeenteleden.

Nu de PKN om advies is gevraagd dringt zich de vergelijking op met het uitvoerige traject dat in Kampen is gevolgd om te komen tot een beslissing welke kerkgebouwen te sluiten (zie onderaan). In Kampen werken de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in toenemende mate samen en zijn er (pijnlijke) knopen tot sluiting van kerkgebouwen doorgehakt. Grafhorst kent nog twee kerkgebouwen maar die behoren bij andere kerkgemeenten. De Hervormde Gemeente IJsselmuiden-Grafhorst heeft naast het gebouw in Grafhorst ook nog de Dorpskerk in IJsselmuiden en huurt elke zondag een ruimte in de Oosterholthoeve.

Zicht vanuit de Kerkenraadsbanken

Zie ook:
Sluiting kerkgebouw Grafhorst definitief (8 mei 2016)
Kerkorde en Ordinanties (PKN)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x