Nieuw initiatief om vrijwilligers te werven (video)

Nieuw initiatief om vrijwilligers te werven (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Vijf Kamper organisaties presenteren zich op Snuffelstagefestival

De markt voor vrijwilligers lijkt overspannen. Tal van organisaties, van professioneel tot hobby, zoeken vrijwilligers om hun activiteiten voort te zetten of uit te breiden. Kampen Partners en Stichting Welzijn hebben de handen ineen geslagen met het Snuffelstagefestival. Voor vijf Kamper organisaties hopen zij met dat initiatief nieuwe vrijwilligers te werven.

Niet voor geld
De vele verenigingen en stichtingen, die Kampen rijk is, hebben moeite om vrijwilligers te vinden en te binden. ”Mensen zijn druk en maken andere keuzes in de huidige tijd, dus daar moet je als organisatie op inspelen met je communicatie. Concreet zijn en aangeven wat het oplevert, bij voorkeur met een hoge funfactor,” licht Frank Rooseboom toe namens Welzijn Kampen.
Met het snuffelstagefestival probeert hij daaraan uiting te geven. Namens Kampen Partners (voorheen Kampen Marketing) heeft Roeland Tameling zich bij dat initiatief aangesloten. Vandaag, 30 november, vindt het Snuffelstagefestival plaats bij de deelnemende vijf Kamper organisaties, die deels gesubsidieerd worden maar deels ook hun eigen broek moeten ophouden.
Geïnteresseerde potentiële vrijwilligers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van Kerst in Oud Kampen, de Koggewerf, Tourist Info, Kampenonline en ’t Ukien (zie onderaan). Ter promotie ging vlogger Jovan Avramoski, zelf nieuw in Kampen, met wethouder Van der Sluis bij twee organisaties op bezoek. Kamper Nieuws vlogde de totstandkoming van de vlog (zie onderaan).

De balie van Tourist Info in Stadskazerne Kampen.

Wethouder zoekt goud
Wie zijn de ambassadeurs van Kampen en wat doen zij? Met die vraag bezocht Jovan Avramoski samen met Jan Peter van der Sluis twee van de vijf deelnemende organisaties, te weten Tourist Info in de Stadskazerne en ’t Ukien in MFC Korteweg 4. De Kamper ambassadeurs vormen ”het goud van Kampen” dus ging het duo daarnaar op zoek.
De vloggers werden op de voet gevolgd door de camera van Kamper Nieuws die hun zoektocht vastlegde. Zo krijgt de kijker een kijkje achter de schermen van de vlogproductie van een kijkje achter de schermen van twee Kamper organisaties die nieuwe vrijwilligers van harte welkom heten.
Die vraag blijft na vandaag open staan. Iedereen kan ten allen tijde contact opnemen met de vijf voor het voetlicht gebrachte organisaties of één van de vele andere Kamper verenigingen die meer of minder op vrijwilligers draaien.
”Vandaag maken we er gewoon een klein feestje van,” aldus Tameling. Hij hoopt op een groei van het aantal bezoekers aan Kampen. De Kamper stadmarketeer prijst de vele Kamper vrijwilligers die zich voor toeristen inzetten of voor de eigen inwoners activiteiten organiseren. Zoals bijvoorbeeld dit Snuffelstagefestival.

Nieuws uit het archief over de vijf deelnemende organisaties:
Koggesmidse krijgt uithangbord (2018)
Kerst in Oud Kampen 2018 wordt groots en theatraal (video)
Kampen Marketing gaat verder als Kampen Partners (2019)
Nacht voor eigen parochie in ’t Ukien (2018)
Duidelijk en geordend verkiezingsdebat tenslotte (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x