Souterrain oude zwembad overgedragen aan duikvereniging

Souterrain oude zwembad overgedragen aan duikvereniging

Gemeente, Nieuws, Sport 2 Comments

Kantoren geïntegreerd in Groene Hart geven De Oester ruimte

De herinrichting van het Groene Hart van Kampen is weer een stapje verder. Een klein stapje dat nu verder uitgebouwd wordt. Letterlijk. De vroegere kantoren van het gesloopte oude zwembad zijn blijven staan. Dat souterrain heeft de gemeente nu overgedragen aan duikvereniging De Oester. Kamper Nieuws ging ter plaatse en sprak met de vorige en de huidige voorzitter.

Lang traject
De sloop en nieuwbouw van zwembad De Steur vormde in 2015 de start van een lang traject om te komen tot een ”kloppend Groen Hart” (zie onderaan). Duikvereniging De Oester had graag een ruimte in het nieuwe zwembad gekregen maar dat ging niet door vanwege bezuinigingen. In het nieuwe zwembad, dat om de hoek op 2 januari 2017 opende, kwam op aandringen van de duikclub een diep bad met beweegbare bodem zodat het voor verschillende doelen gebruikt kan worden.

De ruimtes bij de ingang tot het oude zwembad zijn blijven staan. Deze heeft de gemeente per 1 mei overgedragen aan De Oester. Op veilige afstand van elkaar (lees: thuis) tekenden, naast Gerlo Schutte, Geert Meijering (wethouder Sport) en Daphne Neijmeijer-de Groot (secretaris De Oester) de opstalovereenkomst. Hans Hollander lichtte later ter plaatse de verdere ontwikkeling toe.

Geert Meijering en Daphne Neijmeijer ondertekenen de opstalovereenkomst.

Wisseling voorzitterschap
Vanaf 6 maart is Gerlo Schutte aangetreden als voorzitter. Hans Hollander had al eerder aangekondigd na twee termijnen de voorzittershamer neer te leggen. Hij blijft wel aan als ’projectcoördinator clubhuis’ gezien het feit dat hij diep in dit dossier zit. Met op de achtergrond het nieuwe zwembad, doen beide duikliefhebbers het verdere verloop uit de doeken.

De verbouwing had al van start moeten gaan maar in de huidige onzekere tijden is dat tijdstip ook onzeker. De vergaderzaal linksonder wordt clubruimte. Andere voormalige kantoorruimtes zullen dienen voor opslag en verhuur aan andere verenigingen. Het dak krijgt begroeiing waarmee het straks helemaal opgenomen zal zijn in de groene omgeving van het Stadspark.

Hans Hollander en Gerlo Schutte op het dak van 'hun' souterrain.

Lucky Fin
Tijdens het winterseizoen van 1 oktober tot 1 april worden er binnen opleidingen gegeven. Het nieuwe zwembad ligt op 150m afstand. Recent werd bekend dat exploitant Sportfondsen per 1 november stopt met de exploitatie wegens te grote verliezen. Winstgevendheid van zwembaden is moeilijk in te schatten, merkt Hans Hollander op.
Voor mensen met een beperking heeft De Oester een speciaal programma onder de naam Lucky Fin. Gerlo Schutte kan er enthousiast over praten, zoals ook over duiken in het algemeen. De 27-jarige waterrat is drie jaar lid van De Oester en roemt de rust die je vindt onder water. Hij noemt duiken een ”therapie onder water”.

Een week na zijn aantreden als voorzitter op zes maart, werd Nederland overrompeld door de maatregelen rondom het coronavirus. De verbouwing gaat binnenkort wel van start maar daardoor nam Gerlo Schutte als nieuwbakken voorzitter van De Oester een curieus eerste besluit. Alle duiklessen en -activiteiten werden voorlopig opgeschort.

Zie ook:
Publieksbijeenkomst Stadspark goed bezocht (feb. 2015)
Volgende stappen naar kloppend Groen Hart (mei 2017)
Grote brand uitgebroken in oude zwembad (dec. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties
Anneke
Anneke
8 maanden geleden

Ik begrijp niet goed wat ze met deze ruimte gaan doen. De Oester is een duikvereniging. Gaan ze daar duiken? Eerst mochten ze hier niet zijn. Een beweegbare bodem gemaakt in het nieuwe zwembad. Nu mogen ze wel het oude gedeelte gebruiken. Waarom wordt dat niet weggeghaald?

hoofdredactie
8 maanden geleden
Antwoord aan.  Anneke

Het souterrrain gaat dienen als clubhuis en biedt ruimtes voor kantine, opslag, instructie en er kunnen eventueel ruimtes worden verhuurd.

Back to Top

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x