Provincie houdt spreekuur ’Sociale Kwaliteit’ bij Ons Erf

Provincie houdt spreekuur ’Sociale Kwaliteit’ bij Ons Erf

Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

In gesprek met inwoners Overijssel hoe hun ideeën te realiseren

In vier plaatsen organiseert provincie Overijssel sociale spreekuren. Dinsdag 9 mei nodigt de provincie iedereen uit bij Ontmoetingscentrum Ons Erf op Kampereiland die hulp zoekt om een initiatief van de grond te krijgen waarmee bijvoorbeeld de buurt opgeleukt wordt, mensen in beweging gebracht worden of het noaberschap vergroot. Onder het speerpunt ’Sociale Kwaliteit’ zijn er de afgelopen jaren al honderden initiatieven op weg geholpen.

Sociale Kwaliteit
Terwijl de nieuwe coalitie moeizaam gesmeed wordt, voeren de huidige coalitiepartijen CDA, VVD, D66 en CU onder het motto ’Overijssel Werkt’ het lopende coalitieakkoord uit. Daarbinnen is ’Sociale Kwaliteit’ een speerpunt. Dat is een breed, omvangrijk en dynamisch begrip dat veel invullingen kent. De kern wordt gevormd door burgerparticipatie en deelname aan het sociaaleconomisch leven in Overijssel. Centraal staat de provinciale ambitie ‘Iedereen doet mee!’
Om sociale kwaliteit een impuls te geven, is het Open Netwerk Overijssel opgezet. De drijvende kracht achter dit netwerk is de Alliantie Sociale Kwaliteit (ASK), gevormd door Arcon, OVKK, Sportservice Overijssel en Stimuland. Deze organisaties bieden ondersteuning van beginnend idee tot succesvol project. Denk hierbij aan bijvoorbeeld projectplannen, subsidieaanvragen, marketing, werving van vrijwilligers of het stroomlijnen van processen.

Project Waardewijzer.

Sociale spreekuren
Na Ommen en Goor komen adviseurs van Provincie en Stimuland op 9 mei van 9u00 tot 13u30 naar Ons Erf aan de Heultjesweg op Kampereiland. Aanmelding of contact met het team kan via e-mail (SocialeKwaliteit@Overijssel.nl) of telefonisch (038-4998708). Als iemand al een (concept) plan of idee heeft, dan mag dat meegestuurd worden bij de aanmelding.
Stimuland ontwikkelde voor de provincie de zogenaamde 4D-aanpak (Durven, Delen, Denken en Doen). Met deze aanpak kunnen sociale initiatieven tot bloei komen. Bovendien is er meer geld beschikbaar voor de initiatieven zelf. In de 4D-aanpak werkt Stimuland nauw samen met partners op het gebied van zorg, natuur, sport en cultuur.

Sociale initiatieven
Eén van de initiatieven die op deze manier zijn ondersteund zijn de Zindertuinen in Hellendoorn, Vriezenveen en Almelo. ”Wij geloven dat een buitenruimte van verzorgingstehuizen er is voor de bewoners, hun familie en vrienden, medewerkers én voor buurtbewoners,” zeggen initiatiefnemers Hester Belderbos en Michael Wolbers. De top drie van de afgelopen jaren voorgestelde en gerealiseerde ideeën hadden als thema sport & bewegen, accommodatieplannen en sociale cohesie.
De provincie Overijssel ondersteunt initiatieven door het delen van kennis en ervaring van anderen en het verbinden met netwerken. Gemeenten zijn de belangrijkste partner bij kleinere initiatieven en de provincie kijkt vooral naar het bovenlokale belang. Iedereen is van harte welkom bij het spreekuur: ”Kom maar op met die mooie plannen!”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x