Stabilisatie grondwaterpeil zet door

Stabilisatie grondwaterpeil zet door

Nieuws 0 Comment

Neerslag en bewolking dragen bij aan goede beheersbaarheid

De situatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is verder gestabiliseerd door de neerslag van de afgelopen periode in combinatie met het bewolkte weer. Er kan voldoende water aangevoerd worden om aan de vraag te voldoen. Naar verwachting blijft dit voorlopig zo.

Grondwaterstanden
Voor de tijd van het jaar zijn de grondwaterstanden in het gebied van WDODelta overwegend normaal. Door de regenval half juli stegen de grondwaterstanden maar nu laat zich weer een dalende lijn zien, met name daar waar minder neerslag is gevallen: in het oosten en zuidoosten van het werkgebied.
Er kan momenteel voldoende water worden aangevoerd om aan de watervraag te voldoen. In het zwemwater van een zwembad in Den Nul is blauwalg geconstateerd. Er is nu een waarschuwing van kracht. Het waterschap blijft controleren. Het actuele overzicht van de kwaliteit van de officiële zwemwateren staat op www.zwemwater.nl.

Watergangen
Door de (periodiek) warme temperaturen ontstaat er in veel watergangen hergroei aan de slootkanten. Om goede doorstroming van onder andere aanvoergebieden te behouden, maait het waterschap op sommige plekken een keer extra. Het waterschap blijft de komende tijd gericht op het vasthouden van water in het systeem.
Zoals dit weekeinde enige regen van betekenis viel, zo zal het weer zich voortzetten de komende tijd – zij het niet in grote hoeveelheden. Het waterschap blijft de situatie in de gaten houden en concludeert geruststellend dat de situatie op dit moment ”stabiel en goed beheersbaar” is.

Zie ook:
Waterschap zet waterpeilen boven maximum (juni 2020)
Droogte maant tot eerder maaien watergangen (april 2020)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x