Bidden voor Kampen

Bidden voor Kampen

Kerk, Nieuws 0 Comment

Iedere woensdagochtend stadsgebed in Bovenkerk

Sinds enkele weken vindt er in de vroege woensdagochtend een bescheiden gebedsviering plaats in de Kamper Bovenkerk. Tijdens dit ochtendgebed wordt er voor de stad en haar inwoners gebeden bij aanvang van de dag. Iedere aanwezig mag ook zijn eigen gebeden inbrengen. De middagpauzediensten zijn dit jaar alleen online te volgen.

Ochtend- en middaggebed
Op initiatief van Kerken in Kampen (KiK) opent de Bovenkerk elke woensdagmorgen om half negen haar deuren voor het ochtendgebed. Afwisselend gaan Maurits Luth, Kasper Jager, Bram Beute en Jeroen Kanis voor. In het koor van de Bovenkerk wisselen orgelspel, samenzang, stilte, bijbellezing en gebeden elkaar af.
De middagpauzediensten worden al langer georganiseerd maar zijn dit jaar niet fysiek toegankelijk. Zij worden online aangeboden, eveneens vanuit het koor van de Bovenkerk met bijbellezing, overdenking, gebeden en orgelmuziek. De middagpauzediensten zijn iedere donderdag van twaalf uur (terug) te kijken op YouTube.

Het liedblad tijdens het ochtendgebed op woensdag in de Kamper Bovenkerk.

Kerken in Kampen
KIK is een samenwerkingsverband van verschillende kerken in de gemeente Kampen, waaronder PKN-kerken en kerken met een gereformeerde, evangelische en rooms-katholieke signatuur.
Jeroen Kanis is voorzitter van KiK en gaat afwisselend voor tijdens het ochtendgebed.
Tijdens het ochtendgebed bespeelt Gerwin van der Plaats gewoonlijk het Reil koororgel. Kanis spreekt over een stadsgebed in de kerk van de stad. In lijn daarmee mag Gerwin van der Plaats benoemd worden als de stadsorganist.

Zie ook:
Online middagpauzediensten
Klokkenluiding ter bemoediging (video)
In gesprek met Kamper predikanten over kerkasiel

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x