Zoekers naar geluk gezocht

Zoekers naar geluk gezocht

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Wandel met cultuurZIEN langs gelukssymbolen in binnenstad

Wie op Valentijnsdag geen geluk in de liefde heeft mogen beleven, kan een dag later met cultuurZIEN op zoek naar geluk. Althans, naar symbolen die voor geluk staan of geluk zouden brengen. Vroeger werden huizen vaak getooid met gelukssymbolen of symbolen om het onheil af te wenden. De stadswandeling van cultuurZIEN, die begint om 14.00 uur bij het Oude Raadshuis, voert langs deze decoraties.

Geluk kun je niet afdwingen, het valt je toe. Toch is het van alle tijden en in alle culturen dat we geluk meer of minder proberen af te dwingen. Overbekende gelukssymbolen in onze Westerse cultuur zijn het klavertje vier en het hoefijzer. Op een enkel huis in de Kamper binnenstad kun je nog een hoefijzer vinden. Sommige geluksdecoraties dateren al uit heidense tijden, waardoor de betekenis in de loop van de eeuwen verloren is gegaan.

Wandelend door Kampen blijken er nog veel huizen voorzien te zijn van ’geluksversieringen’. Wees zaterdag de 15e welkom op het Oude Raadshuisplein om 14.00 uur. Deelnamekosten bedragen €7,- en aanmelden kan via kunst@cultuurZIEN.nl of bel met (038) 331 10 24. Als u belt, krijgt u direct iemand aan de lijn. Met een beetje geluk.

Willekeurige greep uit eerdere activiteiten van cultuurZIEN:
Paarden in Kampen (video)
Romeinse invloeden in Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x