Stadswandeling online over begraven in Kampen (video)

Stadswandeling online over begraven in Kampen (video)

Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Wandel digitaal mee met cultuurZIEN langs Kamper grafmonumenten

Onder de huidige coronarestricties en herfstachtige weersomstandigheden, heeft cultuurZIEN een oplossing gevonden om toch mee te gaan met haar stadswandelingen. Elke laatste vrijdag van de maand biedt zij één van haar informatieve stadswandelingen online aan. Op Kamper Nieuws kan iedereen een etmaal lang gratis virtueel meewandelen. Daarna is de videoreportage voor een schappelijk bedrag verkrijgbaar bij cultuurZIEN.

Grafmonumenten
Deze stadswandeling is als tweede stadsverkenning in juli van dit jaar uitgezet en voert over de Zandberg in IJsselmuiden waar de Rooms-Katholieke begraafplaats is gelegen. Na 1826 mochten overledenen niet meer onder de plavuizen in kerken begraven worden (zie onderaan). In Kampen leidde dit koninklijk besluit tot het aanleggen van begraafplaats De Zandberg.
Op een klein deel van deze begraafplaats is de vroeg-negentiende-eeuwse sfeer behouden gebleven. Een wandeling langs de graven, is als lopen door het geschiedenis van Kampen.

Levensecht
De digitale stadswandeling over begraven in Kampen is hieronder te bekijken tot zaterdagavond, waarna de videoproductie verkrijgbaar is bij cultuurZIEN. Daaronder staat meer leesvoer over andere stadswandelingen en over de eerste Kampenaren die buiten hun stad begraven mogen worden, toen en nu.
De opnames voor de digitale stadswandeling van cultuurZIEN zijn deels gemaakt tijdens fysieke wandelingen waardoor het online meewandelen levensecht overkomt. Je zou bijna je ogen dicht doen om je helemaal virtueel bij de wandeling te wanen. Maar dan veilig en droog, ondanks corona en herfst.

Zie ook:
Stadswandeling online over ziekenzorg in Kampen (video)
Zondagse stadswandeling rondom begraven in Kampen (2019 – video)
Beheerder Keteleiland mag op ”zijn” eiland begraven worden (2018)
Boeiende stadswandeling Maand van de Geschiedenis

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x