„Bent u de lockdown ook zo zat?”

„Bent u de lockdown ook zo zat?”

Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Wandel mee met de ’Culturele Zoete Route’ (video)

Drie partijen hebben de handen ineen geslagen en een cultureel historisch uitje uitgezet. De ’Culturele Zoete Route’ voert langs de Kamper (grafische) geschiedenis en eindigt met een lekkernij van Chocolaterie de Swaen. Jeroen Linderhof (Het Kampen van….) en Theo Ploegstra (Studio 2Sense) beloven een boeiende wandeling en een leuk uitje – even weg uit de coronaverstikking.

Stadswandeling
Jeroen en Theo zijn de lockdown allebei zat. Binnen de geldende restricties zijn er nog steeds mogelijkheden. Daar wil Theo naar kijken en in gesprek met Jeroen kwamen ze op het idee van een stadswandeling, zoals Jeroen die regelmatig pleegde te organiseren totdat de crisis afgekondigd werd. De geschiedeniskenner vermoedt bij de mensen ”koudwatervrees uit angst voor corona” en een denken in de toenemende beperkingen van de zich opstapelende maatregelen.

Ze bieden de mensen een uitje, een breed georiënteerd uitje over het grafisch verleden van Kampen en de internationale invloeden van de Kamper kunst. Tijdens de wandeling maken de deelnemers kennis met een geschiedenisperiode van de Hanzestad in internationale context. In de ’Culturele Zoete Route’ zit de themawandeling ’De zilveren periode van Kampen’ verweven die Het Kampen van… normaliter aanbiedt.

Jeroen Linderhof tijdens Sail Kampen.

Wetenswaardigheden
In de stadswandeling staan onder meer Kampen als wetenschappelijk centrum centraal als de stad van de drukkunst en de Kamper schilderschool. Namen die voorbij komen tijdens de wandeling zijn personen als Mechteld toe Boecop, Alberthus, en zijn neef Stephanus Pighius, en steden als Helsingor (Denemarken), Danzig (Polen-Litouwen) en Görlitz in Duitsland.

Zoals gebruikelijk bij zijn wandelingen, leidt Jeroen de deelnemers rond in themakleding (zie video) van figuren uit de geschiedenis die in het verhaal voorkomen. De wandelingen zijn van historische context, verzekert de stadsgids, en de beschreven steden zijn door hem op studiereizen bezocht. De wandelingen van een uur worden elke vrijdag, zaterdag en zondag gegeven zolang de lockdown duurt en toestaat.
Opgave is mogelijk via info@hetKampenvan.nl en Theo verklapt de uitsmijter: na de boeiende wandeling wacht er een heerlijke bonbon van Chocolaterie de Swaen.

Zie ook:
Wie leidt in Kampen de toeristen rond?

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x