Eindelijk start bouw nieuw onderkomen ’De Oester’

Eindelijk start bouw nieuw onderkomen ’De Oester’

Nieuws, Sport 0 Comment

”Jaren naar uitgekeken” aldus ex-voorzitter Hans Hollander

Donderdagmiddag is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe onderkomen van Duikteam ’De Oester’. Het vroegere souterrain van het oude zwembad wordt een multifunctioneel centrum voor de duikvereniging. Deels ondergrond met een sedumdak geïntegreerd in het Groene Hart. Wethouder Geert Meijering ontrolde met het doorknippen van een lint twee enorme spandoeken.

Multifunctioneel
In mei werd de bebouwing, die resteert van het oude zwembad ’De Steur’, officieel overgedragen aan ’De Oester’. Kamper Nieuws sprak toen uitgebreid met ”projectmanager Bouw” Hans Hollander en de nieuwbakken voorzitter Gerlo Schutte (zie onderaan). Nu leidde, voorafgaand aan het officiële moment, vicevoorzitter Jack Teune uw verslaggever rond. Hij weet precies waar wat komt.
De kantine, twee lesruimtes, de compressieruimte, de dames- en heren toiletten en het invalidentoilet. Want onder de naam Lucky Fin biedt het Duikteam ook een programma voor mensen met een beperking. Er blijft zelfs ruimte over die ‘’De Oester’ wil verhuren aan clubs of verenigingen zonder onderdak.
Langs schanskorven kunnen mensen straks over de randen lopen van het natuurlijk ogende sedumdak waarbij ze niet in de gaten hoeven te hebben wat voor activiteitencentrum er onder hun voeten ligt.

Wethouder Geert Meijering knipt het lint door waarop twee grote spandoekn zich ontrollen.

Lange adem
Al met al is het een proces van lange adem geweest. In 2011 betrok het Duikteam een tijdelijk onderkomen naast de oude Steur. Tot ze zouden intrekken in de nieuwe Steur maar daar stak de economische crisis een stokje voor. De vijf jaar werden negen jaar maar nu zou dan over een half jaar of iets langer eindelijk het nieuwe, permanente onderkomen een feit moeten zijn.
Wethouder Meijering gaf het officiële startsein voor de bouw. Hij sprak over een mooi ontwerp, goede ideeën en hij prees de goede samenspraak met de ambtenaren. Ook ex-voorzitter Hans Hollander benoemde de goede samenwerking met de gemeente. Hij heeft ”jaren naar dit moment uitgekeken en nu gaat het ineens heel hard”. Zaterdag wordt internet, elektra en water aangelegd. Vervolgens wordt volgende week eerst het dak gelegd en het pand goed waterdicht gemaakt. Het clubhuis van het Duikteam zou eens onder water komen staan….

Zie ook:
Souterrain oude zwembad overgedragen aan duikvereniging
Loze ruimte Stadspark in gebruik als hangplek

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x