Nieuwe treindienst mèt Stadshagen gaat van start

Nieuwe treindienst mèt Stadshagen gaat van start

Nieuws 0 Comment

Treinreizigers uitgedaagd selfie te maken op station Kampen

Station Zwolle Stadshagen is definitief opgenomen in de dienstregeling. Zondag 15 december gaan de nieuwe dienstregelingen in van de NS en van Keolis. Vergeleken met de twee weken durende proef op het Kamperlijntje in juni, kent de dienstregeling één minuut verschil in Stadshagen en één minuut extra keertijd in Kampen. Kampen Partners grijpt het feit aan om een winactie op te zetten voor selfiemakers.

Proefritten
Nadat in december 2017 gebleken was dat de bodem onder het Kamperlijntje te slap is voor een snelheid van 140 km/u, was een stop op het nieuw gebouwde station bij de Zwolse stadsuitbreiding Stadshagen niet mogelijk. Daarop startten tal van onderzoeken en uiteindelijk is vastgesteld dat de treinsnelheid structureel 100 km/u blijft.
Om toch een stop op station Stadshagen mogelijk te maken, zijn er andere maatregelen genomen. Behalve korter ”halteren” op het station, heeft ProRail kleine infrastructurele maatregelen doorgevoerd die de dienstregeling “robuuster” maken.
Tijdens geslaagde proefritten van 2 tot en met 15 juni zijn meer aanpassingen getest, waaronder een geautomatiseerde welkomstomroep en camera’s aan de buitenzijde van de trein. Uiteindelijk heeft Keolis kunnen besluiten om met ingang van de nieuwe dienstregeling station Stadshagen in gebruik te nemen.

Met een selfiestick op station Kampen

Dienstregelingen
De keertijd in Zwolle gaat van zeven naar vier minuten. In Kampen gaat de keertijd van drie naar vier minuten. Dit geeft de machinist voldoende tijd om de trein klaar te maken voor vertrek. Die procedure start een paar seconden eerder waarmee de treinen ook echt op de hele minuut kunnen vertrekken.
De trein uit Zwolle vertrekt twee minuten eerder dan nu: om .47 en .17. Op Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert te Kampen om .58 en .28. In Kampen wijzigt de aankomst dus met één minuut.
De trein uit Kampen vertrekt op dezelfde tijd als nu: om .02 en .32. Op Stadshagen wordt gestopt om .09 en .39 en de trein arriveert te Zwolle om .13 en .43. In Zwolle wijzigt de aankomst met één minuut en het vertrek met twee minuten.
Alle overstappen in Zwolle, behalve in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden. Keolis Blauwnet verzorgt het treinvervoer op het traject Zwolle–Kampen in opdracht van provincie Overijssel.

Selfies
Samen met Kamper Events heeft Kampen Partners een actie opgezet om de treinreizigers welkom te heten. Iedereen kan meedoen van 15 tot 31 december. Om kans te maken op een dagdeel varen met een sloep van zeven personen, moet men een selfie maken op station Kampen en deze delen met de hashtag selfiekampen.
Een herkenbare foto van zichzelf kan op social media gedeeld worden onder vermelding van #selfiekampen. De actie sluit aan op de Selfie Route Kampen die vanaf zondag gelopen kan worden. Tijdens Kerst in Oud Kamen op 21 en 22 december worden er Selfie Stewards ingezet. Zij onthalen de treinreizigers en kunnen helpen de #selfiekampen te maken.
De speciale gastheren en gastvrouwen informeren de gasten ook over de 20e editie van Kerst in Oud Kampen. Vorig jaar was Kampen tijdens dat spektakel niet per trein bereikbaar. Nu functioneert het Kamperlijntje weer. Met een extra station zelfs.

Enthousiaste selfiemakers

Zie ook:
Stadshagen definitief opgenomen in dienstregeling
Nieuwe trein nieuwe vervoerder maakt valse start
Kamper Selfieroute
KiOK 2019 belooft voor elk wat wils (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x