Opnieuw melding steekpartij in binnenstad Kampen

Opnieuw melding steekpartij in binnenstad Kampen

Nieuws 0 Comment

Politie zet Van Heutszplein tot Karpersteeg af voor onderzoek

Binnen een week zijn er twee meldingen bij de politie binnen gekomen over een steekincident aan de Oudestraat benedenstrooms. Afgelopen zaterdag ter hoogte van het Koeplein en deze (vrijdag-)middag bij het Van Heutszplein. In beide gevallen is één persoon gewond geraakt. Tegenover het Chinees restaurant is vrijdagavond het onderzoek nog steeds gaande.

Koeplein
’s Nachts tegen twee uur rukte de politie uit naar het Koeplein. Ter hoogte van de ING-betaalautomaat werd op de Oudestraat een 26-jarige man uit Kampen aangetroffen die mishandeld was en steekwonden had. De gealarmeerde ambulance heeft het slachtoffer ter plekke behandeld en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.
De man zou op de hoek van de Sint Jacobstraat met de Burgwal onenigheid hebben gekregen met een aantal mannen. Naar de toedracht is de politie een onderzoek gestart. Daarvoor is ze op zoek naar getuigen. Volgens een beknopt signalement zou het gaan om Nederlands sprekende mannen met een donker waarvan één een rode jas droeg.

Van Heutszplein
Midden op de dag zou er rond half twee heeft er vandaag (vrijdag) een steekincident plaats gevonden op het Van Heutszplein. Op het bankje tegenover de Veerman van Kampen aan de kade zou een ’bebloede man’ hebben gezeten. Kort na de melding zette de massaal uitgerukte politie het plein af inclusief het begin van de Oudestraat en aangrenzende stegen.
Er zijn twee personen aangehouden en het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het begin van de avond was er toegang tot het plein en de Oudestraat mogelijk langs het afzetlint. Het onderzoek concentreerde zich op een huis tegenover het Chinees restaurant waarin vier appartementen zijn gerealiseerd.

Het Van Heutszplein en omgeving werden met lint afgezet.

Het onderzoek is volop gaande en veel is er nog onduidelijk.
Wanneer er meer bekend is, wordt dat hier vermeld.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x