Stef Ekkel heet omwonenden café welkom

Stef Ekkel heet omwonenden café welkom

Nieuws 0 Comment

Vernieuwd café ’De Woonboot’ geopend aan Noordweg

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan treedt Stef Ekkel in de voetsporen van zijn vader. De bekende volkszanger uit Kampen opent die avond zijn geheel gerenoveerde café. In het verleden leverde de uitspanning overlast en klachten op. Daarom heeft de zanger woensdagavond speciaal de buurtbewoners aan de Noordweg uitgenodigd om kennis te maken. De Woonboot heeft Stef Ekkel zijn eerste café genoemd.

Stef Ekkel samen met zus Greetje achter de bar van zijn nieuwe café De Woonboot.

Van half acht tot half negen waren de omwonenden welkom om een bakkie te komen doen. Via een flyer in de bus waren ze geïnformeerd. Dit werd op prijs gesteld, bleek uit de reacties van de aanwezigen. Iedereen was te spreken over de inrichting. Een echte, gezellige bruine kroeg waar alleen tegenwoordig de rookdampen moeten ontbreken. Ook oma van tachtig uit de straat tegenover het café was enthousiast over de uitstraling en het initiatief van Ekkel.

Oma Ekkel is ook aanwexig in het nieuw geopende café De Woonboot.

Zus Greetje gaat de kroeg bestieren en natuurlijk zal Stef gewoonlijk ook aanwezig zijn. Vader Stef en moeder Ekkel waren woensdagavond ook present. Zij hebben in het verleden twee cafés in de binnenstad gehad. Met zijn café in Brunnepe valt daarmee voor zoonlief de appel in tweeërlei betekenis niet ver van de boom. De naam voor zijn café is afkomstig van zijn grote hit uit 2006. De Woonboot is ook toepasselijk voor het vissersdorp dat Brunnepe ooit was. Achter het Schokker monument aan de IJsselkade, dat eigenlijk in Brunnepe zelf hoort te staan, ligt ook nog steeds een woonboot.

Vader Ekkel is ook aanwexig in het nieuw geopende café De Woonboot.

Na een grondige verbouwing vol verrassingen, blinkt het café. Achter de nieuwe keuken en toiletten ligt nog een mooi zaaltje dat vooralsnog voor de rokers wordt gereserveerd. Die worden daarmee letterlijk en figuurlijk niet in de kou gezet. Tevens geeft dat geen overlast voor de buurt. Het bekende enthousiasme van Stef Ekkel straalt ook van zijn café af. De aanwezige buurtbewoners heten hem van harte welkom. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de opkomst niet overweldigend was. Misschien wachten sommigen de officiële opening af. Vrijdag is de kroeg vanaf elf uur ’s morgens open en om zeven uur ’s avonds vindt de officiële opening plaats. Bij afwezigheid op beide avonden is er één groot voordeel voor het team van café De Woonboot. Die buurtbewoners hebben straks geen recht van klagen.

Greetje & Stef achter de bar van het nieuw geopende café De Woonboot.

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x