Sinterklaas in augustus (video)

Sinterklaas in augustus (video)

Video 0 Comment

Stichtingen delen nieuwe spullen uit aan kinderen in armoede

Op het plein voor het gemeentehuis kwam deze week Sinterklaas langs in de gedaante van Stichting Kansarme Kinderen In Nederland (SKKIN). De landelijke stichting was benaderd door de Kamper stichting Be Part voor gezinnen in Kampen die onder of op de armoedegrens leven. Er werden pakketten uitgedeeld met nieuwe schoenen, kleding en waardebonnen. De moeders en kinderen wisten niet wat ze overkwam.

Ongeloof
Ondanks dat het groepje op het Stadhuisplein tastbaar de dozen kon zien en voelen, heerste er toch ongeloof over de giften. Naast dankbaarheid en emotie. SKKIN verstuurt gewoonlijk de pakketten per post maar deze aanvraag was zo groot, dat ze voor het eerst met auto en aanhanger de dozen kwamen afleveren.
Twintig pakketten voor vijftig kinderen had Stefanie van Buuren meegenomen uit Zeist, de thuisbasis van SKKIN. Patricia Klaus kreeg de eerste doos uitgereikt als voortrekster van de Facebookgroep ’Rondkomen in Kampen’. Samen met Janita Tabak en enkele anderen heeft ze vorig jaar armoede buiten gemeente Kampen om op de kaart gezet (zie onderaan).
Ter plekke werden de dozen uitgepakt waarbij de kreten van verrassing over het plein schalden. De gezinnen, die om wat voor reden dan ook in de armoede zijn beland, zijn gewend aan tweedehands goederen. De gulle schenking van nieuwe spullen maakte de dankbaarheid des te groter.

Ruud en Stefanie delen de dozen van SKKIN uit.

Stichtingen
SSKIN wil ”kinderen in Nederland, die onder de armoede grens leven, ondersteuning en een fijner leven bieden”. Volgens haar missie hebben ook kansarme kinderen recht op ”een onbezorgde jeugd, met uitzicht op een kansrijke toekomst”. De nieuwe spullen die ze op aanvraag uitdeelt, zijn afkomstig van donateurs uit het bedrijfsleven maar ook particuliere schenkers.
Be Part is een jaar of vijf geleden opgericht om gezinnen en kinderen in Kampen, die in (stille) armoede leven, te ondersteunen. Er zijn zo’n zeventig gezinnen bekend bij Be Part. Sinds een jaar of drie is Ruud van de Kerkhof actief bij de stichting. Hij verwelkomde de delegatie uit Zeist en informeerde de toegestroomde pers en verslagleggers.
Eveline Warner kijkt geëmotioneerd toe vanaf haar scootmobiel terwijl haar dochter Ilse de doos uitpakt – met kleding en schoenen waar het kaartje nog aan zit! Buiten haar schuld om in de armoede terecht gekomen, beleeft ze nu Sinterklaas in augustus. Ze verzucht dat dit “weer eens wat anders is dan de Weggeefschuur”.

De emoties lopen op bij de gulle gaven.

 

Zie ook:
Armoede buiten gemeente om op de kaart gezet
”Waar liefde de tafel dekt, is overvloed”

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x