Stormloop op gratis friet

Stormloop op gratis friet

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Nieuwe frietzaak Oudestraat/Hagenkade profileert zich met ambachtelijke friet

Als openingsstunt kreeg elke bezoeker een gratis zak friet. Dat ging rond als een lopend vuurtje. Toen de deuren van de nieuwe frietzaak, in officieel het laatste pand aan de Oudestraat, zich woensdagmiddag om vier uur openden, bleven de liefhebbers drie uur lang toestromen. De Frietzaak, zoals de uitspanning kortweg heet, is een broertje van de IJszaak in Harderwijk. In beide zaken staat het ambachtelijk product centraal.

Van vis naar friet
Gratis friet als openingsactie bij De Frietzaak.Jarenlang zat Vishandel de Buitenhaven op de hoek van de Oudestraat en de Hagenkade, aan de rand van de binnenstad. Naar verluidt stopte de zaak omdat er een goed bod werd gedaan op de winkel die op een gunstige locatie gelegen is. Tijdens de bouw van het parkeerdek ging de loop er wel uit. De nieuwe eigenaren, Cees en Janine Bunschoten, waren getipt over het pand. In overleg met Simon van Werven, bedrijfsleider van De IJszaak, besloten ze tot De Frietzaak. De vraag naar friet loopt het hele jaar door in tegenstelling tot het relatief seizoensgebonden ijs.

Drie april opende de nieuwe frietzaak en de actie voor gratis friet tussen vier en zeven veroorzaakte een grote rij geduldig wachtenden. Om zeven uur mocht de groep van acht medewerk(st)ers, die aan één stuk door hebben gebakken, van Van Werven zelf gaan rusten en genieten van het ”daverende succes”. De achterbuurvrouw kreeg het laatste frietje en uiteindelijk is de omgeving tot ver op de Noordweg schoon gemaakt.

Meesters van de Friet
Bij De IJszaak in Harderwijk draait het om ambachtelijk ijs dat zelf gemaakt wordt van boerenmelk. Dat is nog niet in Kampen verkrijgbaar want Simon van Werven wil de zaak rustig opbouwen. Wel staat ook in Kampen het ambachtelijk product voorop. De aardappelen worden geschild om die Hollandse gewoonte niet te verstoren. Ongeschild heeft een andere smaak maar flarden schil zullen blijven zitten om de ambachtelijke aard te onderstrepen. Die aard wordt ook voor de snacks gekoesterd die nog in ontwikkeling zijn. Evenals bezorging in een later stadium pas misschien aan de orde komt.

Bunschoten en Van Werven zijn begeleid door de Meesters van het Friet. Deze verkopers van frituurolie adviseren in het hele traject van ondernemingsplan tot het uiteindelijke ambachtelijke frietje. Jan is deze middag aanwezig en vertelt dat voor de Agria-aardappelen alleen plantaardige olie wordt gebruikt. ”En dat proef je,” zegt hij met overtuiging. De bezoekers reageerden positief over de volle frieten, zoals ze horen te zijn volgens Jan. De Frietzaak heeft een vliegende start gemaakt waarbij er meer dan 400kg aardappelen doorheen gejast zijn.

Janine Bunschoten viert de opening mee met.... een frietje!

Zie ook:
De IJszaak
Meesters van de Friet

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x