Nieuwe studenten TUK verwelkomd op stadhuis

Nieuwe studenten TUK verwelkomd op stadhuis

Kerk, Nieuws 0 Comment

Na verkenning stad en theologische universiteit kennismaking met gemeentebestuur

Het nieuwe collegejaar staat voor de deur. De Theologische Universiteit Kampen mag ook nieuwe, jonge studenten begroeten. Ze treden alle vier toe tot de studentenverenging FQI en sluiten morgen twee introductieweken af. Gisteren werden ze welkom in de stad geheten door burgemeester Koelewijn. De nieuwejaarsstudenten hadden zich ditmaal beter gedragen dan vorig jaar.

FQI
Het corps is de grootste en belangrijkste studentenverenging van de TUK. De meeste jonge en voltijdsstudenten zijn er lid van. Fides Quadrat Intellectum (het geloof vormt het denken) bestaat al lang en kent vele tradities. Het aantal studenten aan de TUK is niet overweldigend maar wel redelijk constant. Zeker de helft van de studenten komt uit het buitenland en lang niet allen zijn jong en studeren voltjds. De vier nieuwe corpsleden wel. Hanna van Keulen mocht het vaandel dragen en komt uit Wezep. Ze heeft voor Kampen gekozen omdat het eenvoudigweg ”mooi dichtbij is” en haar studiekeuze verklaart ze uit haar ”passie voor God”. De vier nieuwe eerstejaars werden door burgemeester Koelewijn welkom geheten in de stad. De stemming was beter dan vorig jaar. Toen zaten de eerstejaars in zak en as (zie onderaan) en moesten op het matje komen bij locoburgemeester Veldhoen. Dit jaar hoefden de Homines Introducendi (nieuwe leden) niet te biecht komen bij de burgervader.

De vier nieuwe eerstejaars werden door burgemeester Koelewijn welkom geheten in de stad.

Liefde
Gistermiddag was één van de vier verhinderd. De andere drie eerstejaars groetten in koor alle verschillende aanwezigen. Eén van hen deed kort verslag van de ontberingen afgelopen week en na afloop dankte de nieuwe praetor Nico Snijder de burgemeester voor zijn gastvrijheid. Bort Koelewijn was uitgebreid ingegaan op de domineeszoon Vincent van Gogh, die eigenlijk dominee had willen worden maar als schilder wereldberoemd werd. Koelewijn vergeleek het leven met een pelgrimstocht en schetste hoe Kampen, Deventer en Zwolle gevormd zijn door en vanuit de devotie. Leven vanuit de liefde staat centraal. Dat gold ook voor de koe aan de Nieuwe Toren die de eerstejaars hadden beklommen en waar ze bovenin bij het carillon kennis maakten met de stadsbeiaardier. Hoe die koe in de toren kwam, kwam ook uit liefde voort, vertelde Koelewijn, al overleefde het dier de goede bedoelingen niet. De Kampenaren wilden hem te eten geven en op de Nieuwe Toren groeide het gras welig. Of dit een goede eerste indruk geeft van de Kampenaren, is de vraag maar de studenten gaan vol goede moed aan de slag en zullen Kampen de komende jaren vanzelf beter leren kennen.

De Homines Introducendi (nieuwe corpsleden) groetten in koor alle verschillende aanwezigen.

Zie ook:
Nieuwe corpsleden TUK zitten in zak en as (augustus 2017)
Blik op de Theologische Universiteit Kampen (mei 2015)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x