Supergoof Quilts tijdelijk dicht na ernstige wateroverlast

Supergoof Quilts tijdelijk dicht na ernstige wateroverlast

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Inpandige overstroming ruïneert levenswerk

Een grote overstroming heeft de stoffen en de winkelruimte van Supergoofs Quilts aan de Oudestraat 134 doorweekt. De brandweer was er snel bij en handelde accuraat maar toen was het leed al geschied. Ingrid van der Harst-Govers, uitbaatster en een bekende blogger over quilts, rest niets anders dan haar levenswerk weer proberen op te bouwen. Inmiddels is er een inzamelingsactie gestart voor de getroffen onderneemster.

Stortvloed
In grote stralen stroomde het water uit het plafond, vorige week maandag. Ingrids zoon, die boven de winkelruimte komt te wonen, ontdekte de rampspoed. De brandweer was er snel bij en wist ook snel de hoofdkraan te vinden. Maar in de tussentijd was er al een stortvloed aan water de winkel in gestroomd.
De appartementen boven de winkel wordt verbouwd en daarvoor wordt soms het water afgesloten. Toen Hans, de man van Ingrid, bij thuiskomst ’s avonds de hoofdkraan openzette, bleken achteraf de open waterleidingen boven niet afgesloten te zijn. De verzekering heeft de zaak in onderzoek maar hoe bepaal je de waarde van de soms bijzondere stoffen voor quilts?

Quilts
Een quilt is een doorgestikte deken van drie door quilten op elkaar genaaide textiellagen textiel. De bovenste laag kan een gehele lap stof zijn of patchwork. Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse culcita (gevulde zak). Via de Franse woorden couette en cuile werd dit quilt – oorspronkelijk bedoeld als deken tegen de kou. De motieven waren in aanvang eenvoudig maar tegenwoordig worden het vaak kleine kunstwerken.
Voor sommige quiltliefhebbers wordt de hobby een passie en zo ook voor Ingrid, twee decennia terug. In 2012 begon ze met bloggen over quilts onder de naam Supergoof, zoals ze als kind vaak werd genoemd. Daaruit volgden het geven van workshops en het maken van patronen.

Het droogproces is gaande voor Supergoof Quilts aan de Oudestraat in Kampen.

Winkel
Ondanks de ’waarschuwing’ uit haar omgeving geen winkel te beginnen (”dan heb je geen tijd meer voor quilts”), begon Ingrid in het pand tegenover het Stedelijk Museum. Begin 2020 ging ze open waarna de eerste beproeving voor de verse onderneemster kwam met de gedwongen coronasluiting. In oktober 2020 ging ze alsnog officieel open. Inmiddels komen de klanten van heinde en ver naar Kampen voor Supergoof Quilts.
Zij zullen nu hun komst een paar weken uit moeten stellen. Ingrid hoopt zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. De verzekering heeft de rampspoed in behandeling. Ook is er door een huisvriend van Ingrid en haar man een inzamelingsactie gestart. Ingrid is de schrik en paniek te boven. Voorlopig is ze zoet met het op waterschade controleren van meer dan tweeduizend stoffen.

Laatste nieuws
Op haar verjaardag kan Ingrid verheugd melden dat een dag later, donderdag 11 mei, de winkel weer opengaat. De schade is geïnventariseerd en alles is opgeruimd en schoongemaakt. De nieuwe stoffen zijn binnen en Ingrid staat te popelen om de ellende van de afgelopen weken te vergeten.

Andere nering in de Oudestraat:
Hema Kampen voert nieuw horecaconcept in (2020)
Kamper specialist in witgoed viert jubileum (2019)
Schoenmaker Bolinde sluit definitief de deuren (2019 – video)
SPORT2000 Kampen viert tienjarig jubileum (2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x