Overstekende kelners IJsselkade mogen blijven

Overstekende kelners IJsselkade mogen blijven

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Proef Bastaard en Vier Jaargetijden met terrassen aan IJssel geslaagd

Ofschoon er nog geen jaar om is, is de proef met terrassen aan de IJssel benedenstrooms al geëvalueerd en positief bevonden. Het initiatief van eetcafé De Bastaard en restaurant De Vier Jaargetijden krijgt, wat het college van B&W betreft, een definitief karakter. Initiatiefnemers, omgeving en gemeente zijn tevreden over het verloop van de proef. Voor de overstekende kelners wordt een tapijt neergelegd.

IJsselkadeterrassen
Op de IJsselkade zijn in april vorig jaar benedenstrooms twee terrassen aangelegd die (vrijwel) aan het water van de IJssel grenzen. Op initiatief van twee horecagelegenheden startte de gemeente een proef voor een jaar. Die proef loopt officieel door tot april maar inmiddels is het experiment wel geëvalueerd.
Bewoners hebben aangegeven dat ze kunnen instemmen met een definitieve situatie. Zoals ook de gemeente mits de ondernemers zelf de kosten dragen van de kleine uitbreiding die ze wensen. De gemeente schuift voor haar kosten met budgetten voor de binnenstad. Voor haar sluit dit initiatief aan op het stimuleringsplan voor de binnenstad en op het verkeerscirculatieplan.
De vergunning voor de proef is voor een jaar afgegeven. Volgens afspraak is die in het najaar geëvalueerd met de omgeving en er bleek draagvlak te bestaan. Met het besluit van het college en de resterende tijd kan de formele procedure opgestart worden. De Bastaard en De Vier Jaargetijden kunnen nu de benodigde (omgevings)vergunning(en) aanvragen en alles klaarmaken voor de definitieve terrassen.

Het terras voor eetcafé De Bastaard.

Verkeersmaatregelen
De parkeerautomaat tegenover De Bastaard wordt uit de loop gehaald en verwijderd. De resterende drie automaten op de IJsselkade benedenstrooms en het Van Heutszplein volstaan. De parkeerplaatsen, die vorig jaar verdwenen, zijn gecompenseerd door de aanleg van parkeerplaatsen op het plein tegenover café ’t Ponton (acht stuks) en op het Van Heutszplein (zes stuks).
De verbreding van de terrassen kost twee parkeerplaatsen. Die worden niet meer elders gecompenseerd, lichtte wethouder Holtland toe. Verkeersmaatregelen blijven een punt van aandacht. Zowel door auto’s als bussen zou er te hard worden gereden. Het ludieke bord met overstekende kelners blijft als bord met een smiley.
De bestrating voor de terrassen wordt ingericht als een tapijt. Zo wordt het gebied gekenmerkt als ’shared space’ waarmee volgens de gemeente goede ervaringen zijn opgedaan in soortgelijke situaties elders. Bij de opening van de terrassen vorig jaar was er een rode loper uitgerold. Naast de terrassen krijgt dus ook dat tapijt een blijvend karakter.

Zie ook:
Let op: overstekende kelners IJsselkade benedenstrooms (april 2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x