Schop voor Terpen (Onderdijks) de grond in

Schop voor Terpen (Onderdijks) de grond in

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Beeldregie- en bestemmingsplan volgende week ter inzage

Voor de nieuwste buurt in nieuwbouwwijk Het Onderdijks werden bewoners drie jaar geleden bij het ontwerp betrokken. De sindsdien beraamde plannen op papier krijgen nu vorm. De infrastructuur wordt deze zomer aangelegd en de eerste huizen zijn in de verkoop gegaan. In het najaar organiseert de gemeente drie interactieve Terpencafé’s.

Landschap
De Terpen grenst aan de landerijen en ligt vlak bij de IJssel. Vroeger stonden hier boerderijen op kleine terpen. De terpen en het boerenerf die binnen de nieuwe woonbuurt gerealiseerd worden, zijn in het groen gelegen.
De open tuinen lopen over in het landschap. In januari werd het laatste van een serie kunstwerken opgeleverd van de hand van Reinier Lagendijk. De bronzen knotwilg en dito landbouwhekken refereren ook aan het open en agrarische landschap van weleer (zie onderaan), zoals ook de kunstenaar vertelt in de videoreportage.

Participatie
In 2017 werd een ontwerpfestival georganiseerd. Onder motto ’Ontwerp je terp’ zijn toen samen met toekomstige bewoners de randvoorwaarden bepaald voor het ontwerp van de woonbuurt (zie onderaan). “In samenwerking met ontwikkelaars BPD en BEMOG en met CPO De Groene Buren is de gemeente met dat ontwerp aan de slag gegaan”, aldus wijkwethouder Albert Holtland.
De gemeente roept opnieuw de hulp van toekomstige bewoners in voor de inrichting van de omgeving. In drie Terpencafés gaan toekomstige bewoners en gemeente samen werk van maken. Het eerste Terpencafé vindt dit najaar plaats en deze week wordt bovendien het digitale ‘De Terpen magazine’ gelanceerd.

Een eilandje naast Kamper nieuwbouwwijk Het Onderdijks.

Planinzage
Vanaf maandag 8 juli liggen gedurende zes weken het bestemmingsplan en het beeldregieplan ter inzage op het stadhuis. De plannen zijn vanaf dan ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.kampen.nl/bekendmakingen.
Dit is een belangrijke stap in het realiseren van De Terpen. Evenals het aanleggen van kabels, leidingen en de bouwwegen waarmee deze zomer echt de schop in de grond moet gaan.

Zie ook:
Bewoners nieuwe buurt Onderdijks betrokken bij ontwerp (2017)
Kunst in Het Onderdijks gecompleteerd (video)
Nieuwe hut vriendenclub Onderdijks in aantocht (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x