Let op: overstekende kelners IJsselkade benedenstrooms

Let op: overstekende kelners IJsselkade benedenstrooms

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Bastaard en Vier Jaargetijden openen terrassen aan het water

Voorbijgangers zagen afgelopen dagen al de voorbereidingen. En sommige automobilisten misten misschien al hun vaste parkeerplaats aan de IJsselkade tussen Stadsbrug en Van Heutszplein. Tegenover restaurant De Vier Jaargetijden en eetcafé De Bastaard zijn aan de IJssel terrassen gerealiseerd. Het idee groeide tijdens de Hanzedagen en is nu ten uitvoer gebracht.

Parkeerplaatsen
Voor de terrassen zijn tien parkeerplaatsen opgeofferd hoewel die elders aan de IJsselkade zijn gecompenseerd met de aanleg van nieuwe P-plekken. De gemeente loopt dus geen parkeergelden mis. Wel houdt ze nog geen precariogelden over aan de terrassen. Officieel is er sprake van een proef tot volgend jaar april. Tijdens die gedoogperiode wordt er vooralsnog geen belasting geheven op het gebruik van de grond.
Drie jaar geleden is het idee geboren en besproken in een inmiddels opgeheven werkgroep verkeerscirculatie waarbij ook De Stadsherberg en het inmiddels gestopte Bij Alex betrokken waren. De bouw van het parkeerdek aan de Noordweg zorgde voor vertraging.

Openingstijden
De terrassen gaan open bij goed weer en volgend jaar wordt de proef geëvalueerd. Een punt van aandacht is nog het onvermijdelijke verkeer over de IJsselkade. Wethouder Holtland denkt aan verkeersdrempels om het verkeer af te remmen. Of de ambulances, die regelmatig van de route gebruik maken, daar blij mee zijn, is onbekend.
Holtland mocht vrijdagmiddag als eerste op de terrassen plaats nemen samen met zijn vrouw. Het tijdstip was zorgvuldig gekozen tussen de kerkdiensten op deze Goede Vrijdag. Voor vandaag was gekozen om de terrassen voor Pasen te kunnen openstellen.
Bij oversteken is het opletten voor de kelners en de verkeersdeelnemers maar Kampen heeft hiermee iets nieuws: terrassen niet op maar aan het water!

Restaurant De Vier Jaargetijden heeft een terras aan het water van de IJssel gekregen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top