Eigen testlocatie voor zorgmedewerkers IJsselheem

Eigen testlocatie voor zorgmedewerkers IJsselheem

Nieuws 0 Comment

Leferink opent teststraat Covid-19 in tuin Myosotis

Woonzorgconcern IJsselheem heeft sinds gisteren een eigen faciliteit om te testen of iemand besmet is met het coronavirus. Karin Leferink, voorzitster van de Raad van Bestuur, liet zichzelf als eerste testen bij wijze van openingshandeling. Voor besmette bewoners, die niet geïsoleerd verpleegd kunnen worden, opende de zorgorganisatie kort geleden een eigen covidafdeling.

Covidteststraat
In de tuin van verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis is een teststraat ingericht voor medewerkers en stagiaires. Zij kunnen daar ’s ochtends laagdrempelig, zonder aanmelding getest worden. Het testmateriaal wordt in het lab van Isala geanalyseerd. Medewerkers worden dezelfde dag geïnformeerd over de uitslag waarbij ook de GGD op de hoogte wordt gesteld.
De testfaciliteit is een initiatief van IJsselheem en gerealiseerd in samenwerking met Isala en de GGD. De eerste ochtend zijn er vijftien tot twintig medewerkers van IJsselheem getest op Covid-19. IJsselheem heeft met zorgorganisaties in de regio afgesproken het draaiboek en de ervaringen van de eerste testweek te delen.
Leferink gunt de test en snelle uitslag voor haar medewerkers met klachten of twijfels: „Samen willen we er alles aan doen om onze locaties zo lang mogelijk coronavrij te houden.”

Karin Leferink, voorzitster van de Raad van Bestuur, liet zichzelf als eerste testen bij wijze van openingshandeling.

Covidafdeling
In Myosotis is een speciale covidafdeling ingericht voor tijdelijke behuizing van besmette bewoners die niet in isolement verpleegd kunnen worden. IJsselheem heeft, naast Kampen, locaties in Zwolle, Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. Behalve in Zwolle zijn daarbij tijdens de eerste virusuitbraak tientallen mensen overleden. Op de vijf locaties in Zwolle traden geen besmettingen op.
Momenteel zijn alle locaties coronavrij en onder strenge voorwaarden is bezoek sinds kort weer welkom. Er ligt een draaiboek klaar voor een eventuele nieuwe virusuitbraak. Op locatie Myosotis is als centrale afdeling voor het hele concern een zogeheten covidafdeling ingericht met in aanvang zenen bedden.
Voortschrijdend inzicht in virusverspreiding en sociale effecten hebben hiertoe de aanzet gegeven samen met meer testmogelijkheden. Er wordt nu meteen getest en er wordt naar gestreefd om altijd bezoek toe te laten onder welke restricties dan ook.

Zie ook:
Familiebezoek op hoogte
Regio Zwolle krijgt één testlocatie voor coronavirus
Veiligheidsregio geeft waarschuwing af

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x