Zeegaande Pusher Tug te water bij scheepswerf Thecla Bodewes (video)

Zeegaande Pusher Tug te water bij scheepswerf Thecla Bodewes (video)

Nieuws, Video 0 Comment

 ’Conwenna’ volgt ‘Wenna’ in serie van drie Multipurpose Ice Classed schepen

Voor de Engelse opdrachtgever Silverburn Shiping Group bouwt Thecla Bodewes Shipyards drie schepen die op de Kaspische zee gaan varen. De vorig jaar augustus opgeleverde ’Wenna’ vaart daar al en nu volgt de ’Conwenna’. De duw- en sleepboten worden ingezet voor zowel zeegaande als binnenlandse transporten. Ze zullen met name werk gaan verrichten in het gebied rond de Kaspische Zee.

Thecla Bodewes en haar Russiche collega spreken een woordje voorafgaand aan de tewaterlating van de Conwenna.

Silverburn, gevestigd in het Engelse Wimbledon, vaart al sinds haar oprichting in 1994 op de Kaspische Zee. Het bedrijf begon met transport van hout en bulkgoederen en naarmate Silverburn groeide, werden de te transporteren goederen steeds groter. De 40ton Bollard Pull schepen zijn geclassificeerd door Bureau Veritas voor Unrestricted Navigation en zijn voorzien van de notatie IJsklasse 1C en Anchorhandling. Bureau Veritas, opgericht in 1828, heeft afdelingen over de hele wereld en is naar eigen zeggen marktleider in het testen, inspecteren en certificeren (TIC) van stalen schepen.

De Conwenna ligt nog op het droge bij de scheepswerf van Thecla Bodewes.

Eind vorig jaar is voor Silverburn binnen drie maanden een zeegaande Chemical Barge opgeleverd. Thecla Bodewes, directeur en eigenaar van drie scheepswerven in Noord-Nederland, waaronder die in Kampen, is trots “dat we de bouw samen met een aantal toeleveranciers in korte tijd voor elkaar hebben gekregen.” Halverwege deze maand wordt gestart met de derde Ice Pusher Tug, ook op de werf op Haatland. De tweede is vanmiddag via het zogenaamde ’Friese Hellingsysteem’ te water gelaten, hetgeen altijd mooie plaatjes oplevert.

De zeegaande Conwenna wordt te water gelaten in de IJssel.Klik op de foto’s voor een uitvergroting.

Zie ook:
Eerste Pusher Tug voor Kaspische Zee te water (TB Shipyards)


 


 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top