Bezoek uit Brussel bij tewaterlating Vertom Patty (video)

Bezoek uit Brussel bij tewaterlating Vertom Patty (video)

Nieuws, Politiek, Video, Zakelijk 0 Comment

Duurzame scheepsbouw bij Thecla Bodewes sluit aan op Europees klimaatpakket

Bij gelegenheid van de tewaterlating van een schip voor rederij Vertom heeft Europarlementariër Tom Berendsen (CDA) een bezoek gebracht aan Kampen. Thecla Bodewes Shipyards, waar momenteel gewerkt wordt aan duurzame schepen van rederij Vertom, ligt aan de Haatlandhaven in het noorden van Kampen. „Mooi om te zien,” aldus Berendsen die zich in Brussel onder andere bezig houdt met scheepvaart.

Duurzaamheid
De Vertom Patty is het eerste schip in een serie zes 7.000 tdw multifunctionele dieselelektrisch voortstuwende schepen die scheepswerf Thecla Bodewes bouwt voor Vertom Group. Thecla Bodewes Shipyards is een familiebedrijf met gecombineerde ervaring in de scheepsbouw van meer dan drie eeuwen. Haar kernactiviteiten liggen bij het leveren van toekomstbestendige “Green Vessels” met innovatieve duurzame oplossingen om vervuiling te verminderen.
De scheepsbouwers streven naar “Zero Emissie”. Het portfolio omvat meer dan honderd gerealiseerde schepen, waarvan achttien diesel- en LNG-elektrisch en LNG-elektrisch. Thecla Bodewes heeft vijftien jaar ervaring met dieselelektrische aandrijfsystemen.

De Vertom Patty is tewatergelaten bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen.

Afvaardiging
Europarlementariër Tom Berendsen werd vergezeld door zijn Kamper partijgenoten Niek Teune (raadslid, links op de foto), Hilde Palland-Mulder (Tweede Kamerlid, tweede van links) en Henk Selles (fractievoorzitter, tweede van rechts). Burgemeester Sander de Rouwe (rechts op de foto) completeerde de politieke afvaardiging.
Na de tewaterlating kregen zij een rondleiding over de werf en spraken, samen met vertegenwoordigers van de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) over maritieme onderwerpen als strategische en groene industriepolitiek. Ook het verduurzamen van de Nederlandse maritieme sector kwam ter sprake als onderdeel van het klimaatpakket van de Europese Commissie.

CDA-afvaardiging bij tewaterlating van de Vertom Patty bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen.

Industriepolitiek
Afgelopen maand is in het Europees Parlement een rapport aangenomen van Berendsen over Europese industriepolitiek. De 36-jarige politicus uit Breda kwam in 2019 in het Europees Parlement en houdt zich bezig met scheepvaart en andere vormen van vervoer. Hij noemt de verduurzaming van de scheepvaart een belangrijke uitdaging en hij vindt het “mooi om te zien dat met dit schip een deel van de oplossing uit Kampen komt.”
Selles was blij Berendsen te verwelkomen bij Thecla Bodewes als grote Kamper werkgever: „Door de korte lijnen met Hilde in Den Haag en Tom in Brussel kunnen we ons op verschillende niveaus inzetten voor Kampen.” Thecla Bodewes en Vertom varen er wel bij. https://www.youtube.com/embed/k1JYF9q7gHk

Zie ook:
Zeegaande Pusher Tug te water bij scheepswerf Thecla Bodewes (video – 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x