Eerste Walking Football Toernooi met Old Stars IJVV

Eerste Walking Football Toernooi met Old Stars IJVV

Nieuws, Sport 0 Comment

Kamper primeur voetbalvariant voor senioren op vier september

Voetbalvereniging IJVV uit IJsselmuiden is de initiatiefnemer van Walking Football in Kampen. Wekelijks wordt deze voetbalvariant beoefend op haar velden. In juni deed burgemeester Koelewijn mee aan een clinic. Hij verklapte toen al te trainen voor een toernooi. Dat gaat plaats vinden op woensdagmiddag 4 september in sportpark ‘’De Uithoek’. Uit het hele land zullen teams van Old Stars meedoen.

Walking Football
“Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.” Aldus promotor van het eerste uur oud-Ajacied Sjaak Swart.
Met Walking Football kun je een leven lang blijven voetballen. Dat hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Deze voetbalvorm bewijst dat. Daarbij wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Tijdens een partijtje Walking Football wordt er niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven de heuphoogte komen.
Op het Cruyff Court in Brunnepe organiseerde Welzijn Kampen een clinic waaraan ook Bort Koelewijn deelnam (zie onderaan). Hij zag deze demonstratie als een (volgens hem broodnodige) training voor een toernooi in september.

Bort Koelewijn in actie tijdens de clinic Walking Football.

Toernooi
In den lande zijn er meer dan 250 verenigingen die de voetbalvorm hebben geïntroduceerd. Er is (nog?) geen reguliere competitie maar regelmatig worden in plaatsen door het gehele land toernooien georganiseerd. In gemeente Kampen neemt IJVV het initiatief daartoe. Wekelijks zijn op één van haar velden oudspelers te vinden Go-Ahead Kampen, VV Kampen, IJVV uit IJsselmuiden en ASVD uit Dronten om een balletje te trappen.
De teams die Walking Football beoefenen worden Old Stars genoemd. Aan het toernooi in september doen tien teams mee. Naast die uit IJsselmuiden en Dronten zijn dat vv Irnsum, Oldstars Rohda Raalte , Fans Lobi OldStars, Old Stars ‘t Harde, Old Stars Vitesse, Old Stars Rossum, Old Stars Rood-Wit Veldhoven en Old Stars ADO Den Haag.
De eerste burger van Kampen heeft het aanbod van Old Stars IJVV aangenomen om als gastspeler deel uit te maken van het team. Na de ”bijzonder pittig” training in juni merkte Koelewijn op: ”Ik heb voor het laatst gevoetbald in mijn vorige residentie Spakenburg. Ik zal dus nog wel een paar trainingen moeten volgen.” Hij kan zijn borst nat maken.

Zie ook:
Burgemeester voetbalt mee met IJVV OldStars (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top