Kippenvel bij Top 2000 Afterparty Hykanon

Kippenvel bij Top 2000 Afterparty Hykanon

Nieuws 0 Comment

Burgwalkerk verandert in een kleine popzaal

Bekende en bijzondere nummers werden ten gehore gebracht op de Top 2000 Afterparty die jongerenkoor Hykanon had georganiseerd zaterdagavond. Samen met een projectkoor, een begeleidingsband en jeugd van Ventura werd het een inspirerende en interkerkelijke avond zonder dat er dik bovenop te leggen.

Het was min of meer het laatste optreden van pastor Hans Schoorlemmer die volgende week afscheid neemt van de Buitenkerk. Hij praatte de nummers aan elkaar en liet de mensen vertellen waarom ze het nummer hadden ingestuurd dat uitgekozen was om vertolkt te worden. Betrokkenen in een wijde cirkel rondom Hykanon hadden een nummer voor kunnen stellen uit de Top 2000, een idee dat overgewaaid was uit de protestantse kerken. De versterking van het geluid liet het soms afweten maar met een professionele lichtshow werd de Burgwal alsnog een bescheiden poppodium waar sommige nummers zeer ontroerend gezongen en gespeeld werden.

De Burgwalkerk licht groen op tijdens de Top 2000 Afterparty Hykanon.

Tussen de aftrap met Halleluja, door het koor, en een finale met Hey Jude, dat iedereen meezong, passeerden Engelse en Nederlandstalige klassiekers, afwisselend gezongen door Hykanon met het projectkoor en solisten of gelegenheidsduetten. Eén van de hoogtepunten was Mag ik bij jou schuilen dat dirigente Janet van Gaalen-Schouten samen met haar broer Gerben zong. Bram Gordijn, dirigent van het Buitenkerkkoor, had gekozen voor Yesterday dat helaas in samenzang gezongen werd. Dat nummer had een prachtige soliste verdiend, zoals bijvoorbeeld Het dorp wel gezongen werd door de aandraagster van het lied zelf. De jeugd van Ventura zongen enkele nummers en beeldden Imagine ook uit. Tenslotte werd er voor de import-Kampenaren uit het zuiden nog Brabant gezongen. De Brabantse jongedame uit Hykanon, uit wiens koker het voorstel kwam, woont al jaren zonder bezwaar in het stugge Kampen maar durfde niet te zeggen hoe toch de tekst van Guus Meeuwis heel treffend is. Niettemin werd er volop meegedeind. Hykanon en consorten hebben een mooie avond neergezet.

Lichtshow tijdens de Top 2000 Afterparty Hykanon in de Burgwalkerk.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x