Kees Slot legt onbekende Thaise schildpad vast (video)

Kees Slot legt onbekende Thaise schildpad vast (video)

Natuur, Nieuws, Video 0 Comment

Duiker van ’De Oester’ benoemt voor ATMEC ’Turtle Diverkees’

Tijdens een vakantie in Thailand legde Kees Slot op beeld een schildpad vast die later onbekend bleek voor het Aow Thai Marine Ecology Center (ATMEC). Het maritiem collectief vroeg hem om meer foto- en filmmateriaal. De Kamper duiker, aangesloten bij Duikteam de Oester, mocht de onbekende schildpad een naam geven en koos voor Turtle Diverkees.

HTMS Khram
In de Golf van Thailand, zo’n 15km van Pattaya, is in 2003 een marineschip afgezonken dat het Amerikaanse leger na de Tweede Wereldoorlog niet meer nodig had en in 1962 schonk aan de Thaise regering. Het Thaise ministerie ontdeed het grote transportschip van wapens, olie en meer en zonk het af als kunstmatige klif ter eerbetoon aan kroonprins Maha Vajiralongkorn die Abraham zag.
De locatie vlakbij het eiland Koh Phai, dat in militair gebruik is, is een favoriete plek voor duikers. Het schip ligt op een diepte van 20 tot 30 meter waar het zicht tot zo’n 5 meter reikt en kent een rijke flora en fauna. Kees Slot dook daar in 2016 met een Amerikaanse buddy en twee duikers in opleiding. Zij moesten oefeningen doen bij het wrak waardoor Slot de tijd had voor beeldopnames. Na grote scholen vis gepasseerd te hebben, zag hij de schildpad en legde die in alle rust vast.

Kees Stol liet een mok maken van 'zijn' Thaise schildpad.

Turtle Diverkees
Later bleek dat er voldoende kenmerken op stonden voor ATMEC om de schildpad te identificeren en te documenteren. Het ATMEC is een initiatief van Love Wildlife Foundation met als speerpunt educatie en informatievoorziening aan studenten en onderzoekers op het gebied van maritieme biologie en ecologie. Momenteel voeren ze een project uit met als doel alle schildpadden in de Golf van Thailand te identificeren om zodoende nader te kunnen bestuderen.
De schildpad van Slot bleek nieuw voor hen te zijn en nog niet in het systeem te staan. Daarom werd de Kamper duiker enkele maanden geleden benaderd voor meer foto- en filmmateriaal om de schildpad voldoende te kunnen documenteren en registeren. Slot mocht een naam bedenken en koos voor zijn duikersnaam Diver Kees.
In het dagelijks leven is Slot (56) financiëringsspecialist bij de Rabobank en daarnaast werkzaam als job coach. Deze vakantie leverde hem genoeg gespreksstof op voor verjaardagen, de werkvloer en natuurlijk straks in het nieuwe onderkomen van ’De Oester’ (zie onderaan).

Zie ook:
Diver Kees in Thailand
Bouwstart nieuw onderkomen ’De Oester’
Souterrain oude zwembad overgedragen aan duikvereniging

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x