Kamper Kracht Fonds springt alweer tientallen malen bij

Kamper Kracht Fonds springt alweer tientallen malen bij

Nieuws 0 Comment

Steunfonds ontvangt wederom gift van Triathlon IJsselmuiden

Na de hernieuwde aandacht met de promotiefilm die in december werd gelanceerd, blijft het Kamper Kracht Fonds (KKF) goed op dreef. Het lokaal gemeenschapsfonds heeft in de eerste helft van dit jaar alweer tientallen hulpvragen in kunnen lossen van mensen die net even een (financieel) duwtje in de rug nodig hadden. Daarnaast was het KKF ook dit jaar als goed doel gekoppeld aan de 1/8 triathlon in IJsselmuiden, hetgeen een bijdrage opleverde van €1500.

Tussenstand
Op Facebook maakt GBK de balans op van het eerste halfjaar. Het KKF ontving veertig particuliere aanvragen en één groepsaanvraag. De meeste aanvragen kwamen via hulpinstanties binnen. Een enkeling deed een aanvraag voor zichzelf. Een aantal aanvragen werd afgewezen of doorverwezen.
In de eerste helft van 2019 werd er 27 keer een bedrag uitbetaald. Dat is iets meer dan de 23 keer in dezelfde periode van vorig jaar. De gemiddelde uitbetaling bleef vrijwel gelijk, te weten ongeveer €390 per aanvraag.
Volgens het KKF zijn de aanvragen heel divers: witgoed, reiskosten wegens medische noodzaak, bijdrage voor (elektrische) fiets of huur, matrassen, ID-bewijzen en incidenteel een bedrag voor leefgeld. Voor het eerst werden er ook betalingen gedaan om de stortkosten van grof vuil te lenigen. Het fonds keert slechts éénmalig uit en niet zomaar, zoals beschreven bij de filmpresentatie in december (zie onderaan).

Koffie voor de bezoekers van de KKF-kraam.

Triathlon
Zoals ook vorig jaar (waarvan de meeste foto’s bij dit artikel zijn – met dank aan de organisatie) was het KKF als goed doel verbonden aan de 1/8 triathlon van IJsselmuiden. Dit sportieve evenement werd in april voor de vijfde keer georganiseerd door Sportcentrum Sonnenberch en Goedzorg Fysiotherapie. Meer dan 200 deelnemers spanden zich in om 500 meter te zwemmen, 20 kilometer te fietsen en 5 kilometer te lopen – individueel of in estafetteverband.
Elk jaar komen er meer deelnemers op af. Vorig jaar was dat te merken aan de hoogte van het bedrag. Er bleef toen €2500 over voor het KKF. Dit jaar ontving het fonds een cheque van €1500 waarvoor het KKF de organisatie en de sponsoren nog altijd heel dankbaar is.
In de geest van de triathlon kunnen zo bijvoorbeeld ouders geholpen worden met de eigen bijdrage voor zwemlessen. De eenmalige gift kan dan resulteren in een zwemdiploma voor het leven.

Overhandiging van de cheque in april 2019.

Zie ook:
Kamper Krachtfonds lanceert nieuwe promotiefilm (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x