Volgende Tiny Forest komt in Flevowijk (video)

Volgende Tiny Forest komt in Flevowijk (video)

Gemeente, Natuur, Nieuws, Video 0 Comment

Tweede Kamper minibosje naast Willem van Oranjeschool

Na het eerste Tiny Forest bij Villa Nova, is nu de tweede basisschool bekend die een ’minibosje’ in haar directe omgeving krijgt. Uit bijna twintig voorgedragen initiatieven is de keus van IVN Natuureducatie en gemeente Kampen gevallen op de Willem van Oranjeschool aan de Gevers van Endegeeststraat. Hun locatie en plan kwamen, aldus de gemeente, het beste uit de bus.

Tiny Forest
Vanaf de bekendmaking dat IVN een extra aantal Tiny Forest wilde aanleggen, heeft Kamper Nieuws het proces gevolgd, eindigend in een videoreportage van de aanleg in het Onderdijks (zie onderaan) waarin betrokkenen aan het word komen uit de politiek, van IVN en van de school.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Niet alleen een prettige omgeving voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren maar ook voor mensen. Er hoort een buitenlokaal bij waarin kinderen leren over de natuur. Ze worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger en het bosje draagt bij aan klimaatadaptatie.

De Willem van Oranjeschool in de flevowijk is uitverkoren voor het tweede Kamper Tiny Forest.

Willem van Oranjeschool
Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op de prettige en gezonde plek in de wijk. Op warme dagen zorgt het bosje voor verkoeling, er treedt meer biodiversiteit op en bij zware regenval is er sprake van waterberging.

Corrie van ’t Hul, directrice van de uitverkoren school wil de kinderen stimuleren om spelend tot leren te komen, in een duurzame en verantwoorde leeromgeving: “Als school willen we kinderen laten opgroeien tot wijze wereldburger in wording. Daar hoort zorg voor de natuur helemaal bij. Het Tiny Forest biedt een natuurrijke leer- en speelomgeving.”

Derde locatie
Wethouder Jan Peter van de Sluis is blij met het enthousiasme van de Willem van Oranjeschool. Hij stak voor het eerste Tiny Forest bij Villa Nova samen met een leerling als eerste de spade in de grond (zie onderaan): “We zoeken nu naar een derde en voorlopig laatste locatie, zodat we nog meer kunnen bijdragen aan biodiversiteit en vergroening van de stad.”

Het IVN stelde vorig jaar subsidie beschikbaar voor drie Tiny Forest in Kampen toen deze gemeente geselecteerd werd. Binnenkort wordt de derde locatie bekend gemaakt. Van der Sluis kijkt ernaar uit want “wat is nou leuker en leerzamer dan in een buitenlokaal te zijn en daar te leren over de natuur?”

Zie ook:
Gemeente & IVN op zoek naar volgende locaties Tiny Forest
Leerlingen Villa Nova planten Tiny Forest (video)
IVN wijst Kampen aan voor Tiny Forests (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x