Tweede Tiny Forest aangeplant (video)

Tweede Tiny Forest aangeplant (video)

Natuur, Nieuws, Video 0 Comment

Leerlingenraad Willem van Oranjeschool nauw betrokken bij realisatie

Na de primeur voor Villa Nova in Onderdijks komt bij de Willem van Oranjeschool in de Flevowijk het tweede Tiny Forest van Kampen. Samen met leerlingen plantten wethouder Jan Peter van der Sluis en schooldirectrice Corrie van ’t Hul de eerste boompjes. Onder toeziend oog van projectleidster Sylvia Neutel van het IVN Natuureducatie dat Kampen vorig jaar aanwees voor de aanleg van drie minibosjes. Meerdere doelen vloeien naadloos in elkaar over.

Leerlingenraad
Je zou bijna zeggen dat de leerlingen van de Willem van Oranjeschool het voortouw hebben genomen bij het tweede Tiny Forst in Kampen. Zij hebben vanaf het begin meegedacht over aanleg en inrichting. Zij gingen ook de klassen langs om de leerlingen te enthousiasmeren. Zo vertelt Corrie van ’t Hul, die zelf ook in één adem de vele mooie aspecten aan dit project weet op te sommen.
Bij de start van de aanplant bedankte Jasper namens de leerlingenraad alle betrokkenen voor de totstandkoming van het Tiny Forest. Lika had, eveneens vanuit de leerlingenraad, meerdere ideeën geopperd, waaronder de natuurlijke poort tot het minibosje. Na afloop sprak Jan Peter van der Sluis voor de camera van Kamper Nieuws met Lika Diender, die ook een presentatie op het gemeentehuis heeft gegeven.

Aanplant van het tweede Tiny Forest in Kampen bij de Willem van Oranjeschool.

Verbinding
Eén van de vele aspecten waarover schooldirectrice Corrie van ’t Hul enthousiast is, betreft de verbinding die het Tiny Forest legt. Voor de school met de wijk en voor de leerlingen met natuur en duurzaamheid. Vanuit een dagbesteding de buurt was geopperd om het Tiny Forest rolstoelvriendelijk aan te leggen waar vervolgens bij het ontwerp rekening mee is gehouden.
Voor het buitenlokaal zijn halve boomstammen gebruikt om zitplaatsen te creëren, eveneens een idee van de leerlingen. Een buitenlokaal is één van de eisen aan het project. Tiny Forests worden over de hele wereld aangelegd om biodiversiteit en natuureducatie te stimuleren. IVN Natuureducatie stelde subsidie beschikbaar voor 15 gemeenten waarvoor Kampen geselecteerd werd (zie onderaan). Na Onderdijks (zie eerdere videoreportage) krijgt nu de Flevowijk een Tiny Forest. Op de vraag waar de derde misschien komt, doet Van der Sluis er het zwijgen toe. Of zoals de kinderen het zouden zeggen: ”Zeg ik lekker niet”.

Zie ook:
Leerlingen Villa Nova planten Tiny Forest in Onderdijks (video)
Gemeente & IVN op zoek naar volgende locaties Tiny Forest
Volgende Tiny Forest komt in Flevowijk (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x