Procedure gestart voor tweede torenflat op Berkterrein

Procedure gestart voor tweede torenflat op Berkterrein

Nieuws 0 Comment

Volgende torenflats lager dan eerste – over vijfde wordt niet gerept

Met de aanvraag van een omgevingsvergunning is de procedure gestart om een tweede woontoren te bouwen langs de IJssel op het voormalige Berkterrein in Brunnepe. De eerste verrees in 2009 en zal de hoogste blijven. Volgens oorspronkelijke plan zouden er vijf torenflats met appartementen moeten verrijzen. Projectontwikkelaar Mateboer rept nu alleen over de tweede en de derde. De vijfde is uit alle mooie plaatjes verdwenen.

Woontoren 4
In de aanvraag wordt summier gesproken over de bouw van vijftien appartementen en de aanleg van een inrit naar de parkeergarage onder woontoren 4 van het project De Zeehelden. De eerste flat heeft de naam Michiel de Ruyter meegekregen. Voor inzage van de stukken wordt men verwezen naar het gemeentehuis. Voor de appartementen in de tweede en derde toren wordt een verkoopprijs vanaf €460.000,- aangehouden.
In december 2008 sloeg toenmalig wethouder Bert Boerman de eerste paal voor het eerste ’appartementengebouw’. Te beginnen met de laatste, woontoren 5, was het plan om terug te tellen en de eerste te bouwen op de plek van de Vischrookerij, pal tegenover de Steenovensedijk. Sinds 2006 woedt hierover een juridische strijd.
Ten opzichte van de eerste toren, zijn er veranderingen doorgevoerd in de architectuur.

Het bodemonderzoek voor de volgende torenflat werd al een jaar geleden uitgevoerd.

Architectuur
De tweede en derde toren, die al volgens plan minder verdiepingen tellen, krijgen ”een meer eigentijdse uitstraling en een rondere vormgeving” aldus de projectontwikkelaar. ”Een nieuwe architect heeft het ontwerp aangepast aan de eisen van deze tijd.” Ieder appartement heeft een balkon gekregen en binnen is de ruimte praktischer ingedeeld.
Voor de eerste toren tekende Jos Geelen van architectenbureau Van den Berg uit IJsselmuiden. Criticasters wees hij in 2010 op de gedachten achter de in het oog springende toren. “Geen blok maar een variant op de bekende Kamper torens – niet alleen verticale lijnen maar ook horizontale zoals de Kamper kerktorens die ook hebben.”
Na twaalf jaar is de tweede fase aangebroken van het project. Details zijn in te zien bij de gemeente en een kopie van de stukken is verkrijgbaar tegen kostprijs.

Zie ook:
Monumentenraad verlangt behoud Berkmonument
Brunnepe weet wat het wil en nodig heeft

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x