Tweewielerhoek Reinier blijft in beweging

Tweewielerhoek Reinier blijft in beweging

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Kampen kent al generaties lang fietsenmaker Potkamp

Twee generaties in de familie gingen hem voor. Op andere plekken in Kampen. Reinier Potkamp zwaait al ruim één generatie lang de scepter over zijn eigen fietsenwinkel aan de Graafschap. In november bestond Tweewielerhoek Reinier dertig jaar en vorige week werd dit gevierd. Met uitbreidingen en verbouwingen is de winkel altijd in beweging gebleven.

Feest
Tweewielerhoek Reinier zit op de hoek van de Graafschap en de Bregittenstraat. De smalle stoep bood voldoende ruimte om een feestje te vieren samen met de Mobiele Felicitatie Eenheid van Kampen Marketing. Het stralende weer maakte het af. De MFE is in staat om op een beperkt oppervlak haar feestelijke entourage op te richten. Het was een komen en gaan van klanten en kennissen die Reinier de hand kwamen schudden en toosten.
Onder de genodigden en spontane gasten waren natuurlijk zijn vrouw Deja die ook meewerkt in de zaak. Sandra, één van zijn twee dochters, kon ook komen. Wethouder Geert Meijering (Economie) kwam eveneens Reinier Potkamp de hand schudden.
Meijering maakte van de gelegenheid gebruik om de fietsenwinkel te bewonderen, die net een verbouwing achter de rug heeft. Het werk ging wel door dus moest Reinier zich verontschuldigen toen een vrachtwagen blinkend nieuwe fietsen kwam afleveren. Voor de deur stonden al blinkende donkerblauwe Gazelles.

Gazelle is een overbekend fietsenmerk.

Familie
Ofschoon het jubileum woensdag 29 mei werd gevierd, bestond de fietsenwinkel strikt genomen in november dertig jaar. Opa Potkamp was na de oorlog met een fietsenwinkel aan de Groenestraat begonnen. Vader Potkamp was verder gegaan aan de Oudestraat in het pand waar nu schoenmaker Elferink zit.
Reinier ging bij zijn vader in de zaak werken maar niet na eerst wat andere baantjes gehad te hebben, zoals matroos op een schip. De woelige baren bleken echter te woelig voor hem dus een zeemansleven zat er niet in.
Na zes jaar bij zijn vader gewerkt te hebben, kwam het pand bij de Graafschap vrij. Na een grondige verbouwing kwam vaders fietsenmakerij aan de Oudestraat vrij. Renier besloot echter net buiten de grachtengordel te blijven en daarvan heeft hij geen spijt.

Uitbreiding
In de loop van de jaren dijden de fietsenwinkel en -werkplaats uit. Na de voorkant aan de Bregittenstraat en het pand om de hoek, kon Reinier uiteindelijk de bovenverdieping erbij trekken. Natuurlijk kwamen er in de loop der jaren ook een website en social media bij en niet te vergeten de elektrische fietsen.
Verspreid door het ongemerkt grote pand kan Reinier zijn hele assortiment tonen, van fietsen van alle bekende en minder bekende merken, tot de vele bijbehorende kleding en accessoires. De medewerkers van de MFE konden het allemaal bewonderen terwijl onder een stralende zon op de ”verjaardag” werd getoost.

De hoek waar Tweewielerhoek al een generatie is gevestigd.

Zie ook:
Eerdere bezoeken van de MFE

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top