Uitnodiging publiekssessie Stadspark Kampen

Uitnodiging publiekssessie Stadspark Kampen

Natuur, Nieuws 0 Comment

“Naar een kloppend Groene Hart”

 

Tien maatschappelijke organisaties, die hun thuisbasis hebben in het Groene Hart, hebben een plan opgesteld. Er gaat veel veranderen in het Stadspark. Betrokken partijen en burgers worden uitgenodigd om mee te denken over inrichting en samenwerking. Donderdagavond 5 februari wordt er een publieke bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis waarbij iedereen welkom is.

Er bestaan verschillende ideeën voor samenwerking, van het gezamenlijk inkopen van energie tot het delen van kennis en materiaal. Gezamenlijk wordt er nagedacht over de inrichting van de groene ruimte en een alternatieve ontsluiting voor het bestemmingsverkeer van ’t Ukien. Ook wordt er gezocht naar oplossingen voor de geparkeerde auto’s in het park. Duikvereniging de Oester wordt gesteund in hun streven naar een eigen clubruimte in het nieuwe zwembad.

Stadsparkplannen

De andere organisaties die samen met het duikteam de handen ineenslaan zijn zwem- en polovereniging Deltasteur, postduivenvereniging de Postduif, Kinderboerderij Cantecleer, Natuurspeelplaats Kampen, MFC Korteweg 4 (’t Ukien), Stichting Welzijn Kampen, Jehova’s Getuigen Kampen, Padvindstercentrum Kampen en Scouting Hanzeluiden. De nieuwbouw van het zwembad start dit jaar en met de verplaatsing blijft er een lege ruimte over. Bovendien zullen de verkeersstromen wijzigen. In het kader van actief burgerschap willen de organisaties samen een plan uitwerken en dit aan de gemeente voorleggen. Hiermee wordt draagvlak gecombineerd met ideeën en uitvoeringskracht. Van de gemeente wordt op haar beurt een nauwe samenwerking verwacht bij de herinrichting van de publieke ruimte.

De plannen worden op de bijeenkomst gepresenteerd en alle betrokkenen kunnen hierover meepraten. Met name over de inrichting van het park. De organisaties hopen zo een inventarisatie te krijgen van wensen, kansen en mogelijkheden. Een opgaveformulier en meer informatie, zoals uitwerking van de plannen, staan hieronder vermeld. Vertel het door, bijvoorbeeld via de speciale Facebookpagina. Donderdag 5 februari staat vanaf 19u15 koffie en thee klaar. Na presentatie, informatie en vragen zullen wethouders Veldhoen en Meijering een reactie geven. Na de pauze worden de reacties verzameld en een eerste terugkoppeling gegeven. Om 22u00 wordt de bijeenkomst afgesloten met een borrel en een hapje. De organisatie werkt toe naar een gezamenlijk plan dat alleen maar sterker wordt. Stadspark Kampen kan zo nog meer de functie krijgen van een publieke, toegankelijke groene huiskamer.

Stadspark

Zie ook:
Website Stadspark Kampen
Uitnodiging en programma
Opgaveformulier
Facebookpagina

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x