Extra aandacht voor vitale voorzieningen

Extra aandacht voor vitale voorzieningen

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Veiligheidsregio stelt uitval voorzieningen centraal deze maand

We zijn afhankelijker van alledaagse voorzieningen als gas, water, licht en internet dan waar je meestal bij stilstaat. Uitval van deze vitale voorzieningen kan veel overlast geven. Veiligheidsregio IJsselland vraagt deze maand extra aandacht voor dit thema.

Informatie
Een grote stroomstoring waardoor alle stoplichten buiten werking zijn, of een leidingbreuk waardoor de straten blank komen te staan: daar denken we liever niet aan. Uitval van bijvoorbeeld elektriciteit of gas kan meestal snel opgelost worden door nutsbedrijven als Enexis en Vitens.
De overheid wil snel en goed informeren. Dat gebeurt via NL-Alert, regionale zenders en via gemeentelijke websites. Voor Overijssel is RTV Oost aangewezen als calamiteitenzender. Op de website van Veiligheidsregio IJsselland staan praktische tips hoe je voor te bereiden op, of hoe te handelen bij, uitval van vitale voorzieningen (zie onderaan).

Een electriciteitsmast van onderaf gezien.

Hulpdiensten
Bij langdurige of grootschalige uitval van één of meer nutsvoorzieningen komen de hulpdiensten in beeld. Dan stellen Veiligheidsregio IJsselland, de getroffen gemeente(s) en het nutsbedrijf samen een plan van aanpak op met het uitgangspunt dat de gevolgen voor inwoners en bedrijven zoveel mogelijk beperkt wordt.
Daarbij wordt gekeken naar mogelijke risico’s en voorrang voor organisaties en instellingen op de betreffende voorziening. Zo krijgen ziekenhuizen en zorginstellingen voorrang op een noodstroomvoorziening en worden drinkwatervoorzieningen aangelegd middels distributiepunten bij gemeentes.
Veiligheidsregio IJsselland biedt een toolkit aan.

Zie ook:
Veilig leven (Veiligheidsregio IJsselland)
Uitbreiding laadpalen ”goed overwogen”
Brandweer IJsselland presenteert primeur

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x