Ursula nodigt uit mee te dwalen langs haar foto’s tijdens Open Huizendag

Ursula nodigt uit mee te dwalen langs haar foto’s tijdens Open Huizendag

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Authenticiteit De La Sablonièrekade 3 vormt ”perfecte fotolocatie”

Een leeg huis kan tot de verbeelding spreken. Fotografe Ursula van de Bunte stuitte op een pand aan de De La Sablonièrekade dat te koop staat. Ze kreeg de sleutel en heeft er afgelopen maanden een serie fotografische kunstwerken gemaakt. Op 30 maart kan iedereen het resultaat komen bekijken tijdens Open Huizendag. Zowel huis als foto’s zijn dan te koop tijdens ’House-4-Sale’.

Authenticiteit
Ursula was getroffen door de authenticiteit van het pand. Het huis is groot, staat leeg en niemand komt kijken! Dat vindt ze jammer. Het is net alsof daar de tijd heeft stil gestaan. Volgens Ursula zijn er toch echt mensen die voor deze sfeer kunnen vallen.
Een leuk detail is het feit dat de eigenaar van de Berkfabriek in het pand heeft gewoond. ”Wat zou hier allemaal gebeurd zijn vanaf 1890?”, mijmert Ursula. Haar fantasie slaat op hol. Ze fotografeerde meerdere personen in het huis. Van allerlei leeftijden om te kijken wat het huis met die mensen doet.

Eén van de foto's in dit bijzondere project.

Tableaus
Fotografe Ursula van de Bunte, die zich vorig jaar in Kampen vestigde (zie onderaan), maakte behalve de tableaus met mensen ook stillevens van spullen die daar ooit gelegen zouden kunnen hebben. De schilderijen van de Zwitserse Broers Barraud vormden onder andere haar inspiratiebron vanwege de dagelijkse taferelen.
Het resultaat van de dwaaltocht door het pand is te zien tijdens de Open Huizendag op 30 maart tussen 11u en 15u. Potentiële kopers van zowel het huis als de foto’s zijn dan welkom. Twee vliegen in één klap.

Zie ook:
Artistieke fotografe vestigt zich aan IJsselkade (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x