VakantieBijbelWeek rekent zich schatrijk (video)

VakantieBijbelWeek rekent zich schatrijk (video)

Kerk, Nieuws 0 Comment

In feestelijke laatste vakantieweek worden ”schatten doorgegeven”

Een week na het zuiden komt ook in de regio van Kampen voor de scholen een einde aan de zomervakantie. In de laatste vakantieweek is er op vier plaatsen in Kampen een VakantieBijbelWeek georganiseerd. Volgens het jaarthema van dit vakantiefeest voor kinderen “kunnen wij ons schatrijk rekenen met God zoals Hij dat met ons doet,” aldus Esther Dekker-Schenk in de Westerkerk.

Afsluiting zomervakantie
In sommige plaatsen in Nederland wordt de zomervakantie gestart met de VakantieBijbelWeek. In Kampen vormt het de afsluiting van de zomervakantie. Bij de Open Hof vormde zich dinsdag een lange rij van kinderen die mee wilden doen. Ook bij de Westerkerk in Brunnepe, in de grote tent te IJsselmuiden en in een grote schuur te ’s-Heerenbroek was de belangstelling groot.
De HGJB helpt de lokale organisaties met een jaarthema, materiaal en programmasuggesties. De invulling kan per kerk of wijk verschillen. Zo waren in de Westerkerk en de Open Hof alle kinderen van 5 tot 14 jaar van dinsdag tot en met vrijdag ’s morgens welkom. In IJsselmuiden werd het tienerprogramma ’s avonds georganiseerd. De grote circustent stond dit jaar aan de Slenkstraat.

In de Westerkerk was de kerkzaal feestelijk versierd.

Thema toegelicht
In de Westerkerk was de kerkzaal weer omgetoverd tot een gezellig vakantie-oord inclusief parasols. In onderstaande videoreportage vertelt Esther Dekker-Schenk, al jaren betrokken bij de organisatie, meer over het thema en de activiteiten.
Naast knutselen, sketches en zingen werd er ook een speurtocht in de wijk gehouden en gingen de kinderen uiteindelijk een spel spelen op de Natuurspeelplaats. Ook ging men op zoek naar de schatten in de Bijbel. Ondanks de aandacht voor (de grootheid van) God, wordt de drempel van de VakantieBijbelWeek laag gehouden. Ook kinderen die niet of nauwelijks naar de kerk gaan, zijn welkom.
Maandag gaat iedereen weer naar school en wellicht menigeen een stuk rijker.

De organisatie van de Westerkerk bij hun parkeerplaats.

 

Zie ook:
Stralende start VakantieBijbelWeek (2017)
Bruisende Westerkerk tijdens laatste vakantieweek (2016)
Wij gaan weer naar school (2015)

 

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x