Oorzaak valpartijen bij Stadsbrug aangepakt

Oorzaak valpartijen bij Stadsbrug aangepakt

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Bocht rechtsaf IJsselkade op bleek spekglad voor fietsers

Op Facebook ontstond er consternatie nadat meerdere fietsers ten val waren gekomen in de bocht na de Stadsbrug. Voor wie richting binnenstad over de brug rechtsaf de IJsselkade opfietste, bleek de afgelopen weken ernstig slipgevaar te bestaan. Meerdere mensen kwamen ten val en na enkele meldingen ging de gemeente op onderzoek uit. In die tijd was er ook weer een valpartij te betreuren.

Valpartijen
Toen een man op leeftijd zelfs met een ”slakkengangetje” onderuit ging, was de maat voor een Kamper inwoonster vol en trok ze aan de bel bij de gemeente. Meerdere mensen bleken in de gewraakte bocht onderuit gegaan te zijn maar de schade bleef ’beperkt’ tot gebroken brillen en een sleutelbeen.
De man in kwestie liep schrik en een flinke hoofdwond op (zie Twitter of Facebook) maar ”had zijn heup wel kunnen breken”, merkt de Kamperse op. Daar lopen ouderen een groter risico op, wijst de praktijk uit.
Wethouder Van der Sluis werd ingelicht en het onderzoek werd organisatiebreed uitgezet.

De kruising van de Stadsbrug met de IJsselkade waar valpartijen te betreuren waren.

Coating
Anderhalve week geleden kreeg de gemeente de melding van de betreffende man, beaamt een woordvoerster. Er waren echter al meer meldingen geweest waarna er al een onderzoek was gestart. Juist in de onderzoeksperiode vond de hiervoor genoemde valpartij plaats. De woordvoerster betreurt dat want ”elk slachtoffer is er één te veel”.
Om onbekende redenen bleek het stuk fietspad in de bocht spekglad te zijn. De locatie valt buiten het recent afgeronde onderhoudsproject van de Stadsbrug (zie onderaan) en staat daar dus los van. Afgelopen dinsdag is er nieuwe ”coating” (deklaag) aangebracht waarmee het slipgevaar is geweken. Regen en herfstblad kunnen echter overal weer nieuw slipgevaar opleveren dus waakzaamheid blijft geboden om nieuwe valpartijen te voorkomen.

De gewraakte bocht, waar fietsers onderuit gingen, heeft een nieuwe deklaag gekregen.

Zie ook:
Groot onderhoud Stadsbrug gereed (nov. 2018)
Stadsbrug weer toegankelijk (aug. 2018)
Groot onderhoud – voor en na (fotoreportage)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x