Van der Sluis Constructie komt naar Kampen

Van der Sluis Constructie komt naar Kampen

Nieuws, Regionaal, Video, Zakelijk 0 Comment

Crisis liet aangekochte kavel op RW50 jarenlang braak liggen

De divisie Constructie van Van der Sluis Technische Bedrijven verhuist van Kamperzeedijk naar Kampen. De kavel op bedrijvenpark RW50 was al zeven jaar geleden gekocht maar de crisis stak een stokje voor ingebruikname. Constructie is de kleinste van de drie werkmaatschappijen die Van der Sluis kent. De andere twee blijven aan de Kamperzeedijk in Genemuiden. Donderdagmiddag wordt aan de Kilbystraat, parallel aan de N50, de symbolische eerste paal geslagen voor de nieuwbouw.

Divisies
Het bedrijf bestaat uit drie werkmaatschappijen, waarvan Installatietechniek de grootste is. Agri volgt daarna en Constructie is de kleinste met zo’n 50 werknemers van de in totaal 425 eigen medewerkers en zo’n 210 ingeleende krachten bij Van der Sluis. Agri blijft gevestigd aan de Kamperzeedijk 57 en Installatietechniek aan de Kamperzeedijk 107. Installatietechniek kan op haar locatie uitbreiden maar dat geldt niet voor Constructie, die samen met Agri aan de Kamperzeedijk 57 gevestigd is. Voor de gewenste uitbreiding waren vijftien jaar geleden al plannen opgesteld en terrein gereed gemaakt. De toenmalige gemeente Genemuiden kondigde echter een bouwstop af na ingediende bezwaren. Zo’n zeven jaar later werd een kavel in Kampen gekocht die braak bleef liggen omdat de crisis intrad. Anderhalf jaar geleden werd definitief besloten om de divisie Constructie naar Kampen te verhuizen.

Een huidige productiehal van Van der Sluis Constructie.

Uitbreiding
Het familiebedrijf Van der Sluis startte in 1934 en is geworteld aan de Kamperzeedijk in Genemuiden, een plaats die in 2001 onder protest samen met Zwartsluis en Hasselt opging in gemeente Zwartewaterland. Omdat het grootste deel van het bedrijf op de twee locaties aan de Kamperzeedijk blijft, ontstond er weinig ophef over het besluit tot verplaatsing van de divisie Constructie. Bovendien is de grond al jaren geleden aangekocht, onder directievoering van de vorige generatie. Constructie is de tak die zich met staalconstructies bezig houdt, in alle soorten en maten. In Kampen wil het bedrijf zich onder meer gaan richten op zwaardere staalbouw. Meer dan de helft van de werkzaamheden vindt plaats in de Randstad waarmee goede verbindingen bestaan vanuit Kampen. Ook over water dat een toekomstoptie is. Van de 7ha grond wordt 4½ha bebouwd met kantoren, magazijn, technische ruimte en twee productiehallen. Volgens hedendaags gebruik gasloos en GPR-gecertificeerd inzake duurzaamheid.

Nieuwbouw
Donderdagmiddag slaat algemeen directeur René van der Sluis de symbolische eerste paal. De bedoeling is dit samen met één van zijn kinderen te doen, de beoogde opvolgers als vierde generatie. Daarmee krijgt Kampen er een bedrijf uit een buurgemeente bij, kort nadat het een ander bedrijf aan een andere buurgemeente verloor (zie onderaan). Hierover liet Bert Weever, voormalig raadslid voor VVD Kampen en grootondernemer op Haatland, desgevraagd weten dat vertrek te betreuren maar “niet de illusie te hebben dat wij zulke besluiten kunnen tegenhouden.” Zijn vervolgwoorden worden bevestigd door de Kamper entree van Van der Sluis: ”Bedrijven gaan en komen.”

Zie ook:
Kamper bedrijf verhuisd naar EmmeloordSubscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x